• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Kalmar med Latoya (23-24/9)

  Jag och Latoya åkte själva ner till Kalmar för att tävla två dagar. Tre klasser var hon anmäld till, men det var inte bara klasserna som var "målet" utan det var även väl avvägt att åka till Kalmar för att göra en sak till; sova över. Latoya har hittills enbart åkt på endagars tävlingar, alternativt åkt fram och tillbaka över dagen två dagar i rad. Men inte tidigare sovit borta på tävling. Så det skulle vi göra nu! Jag ville börja med att starta 110 och sedan hade vi en 120 efter, och en 120 dag två. Jag ville bara starta henne en gång efter natten om hon inte skulle ha kunnat kopplat av ordentligt och vilat upp sig. Jag själv tänkte övernatta i bilen på parkeringen. Nära och bra, hehe.
   
  Så åkte vi dit och jag gick banan till vår första klass. Tog ut henne och satte henne i boxen en snabbis för att det skulle bli lättare för mig att göra henne i ordning där när jag inte hade med någon som kunde hålla i henne. Gjorde henne klar och började rida fram. Det var länge sedan nu som jag hade möjlighet att rida igenom/trimma henne, så hon kändes sisådär. Men jag hade gott om tid på mig, så jag tog min tid och följde konstens alla regler och red igenom henne rätt noga i först skritt och sedan trav och galopp. Fick en stunds vilopaus när de sladdade inne på tävlingsbanan (hade missat att det skulle vara 10 min mellan avd A och B), men hoppade snart fram. Hon kändes bra och som vanligt.
   
  110 cm, avd B
  Startar igång och hoppar hinder efter hinder. Det känns "väl bra", men tycker inte riktigt att hon är DÄR. Där jag vill ha henne. Men från hinder 6 (kombinationen) börjar det kännas bättre. Fast jag råkar lägga henne lite nära på sista linjen. Där velar jag lite mellan att gå på sju eller åtta, så gör en stor förhållning för tror jag ska gå på åtta men det passade visst bättre på sju. Annars är det inga frågetecken på banan utan allt flyter på jämnt och trevligt med rätt antal språng överallt och en godkänd känsla. 0 fel.
   
   
  Veterinärbesiktigar henne och släpper sedan in henne i boxen, och gissa vad? Hon går ner och rullar sig! HAHA, men bra då! Så får ju lätta rätt mycket tid på att borsta hennes svettiga, spåniga oklippta päls sedan. Och hur mycket jag än borstar så är det spåndamm kvar. Fint osv, haha.
   
  Sedan är det dags för dagens andra klass. Här valde jag att inte rida fram henne riktigt lika länge. Först rullade vi igång, men sen slog mig tanken hur jäkla bra hon kändes på gräset i VRF sist. Det var verkligen lärorikt att hoppa henne där, för jag lärde mig att känna EXAKT var jag ville ha henne; både vad gäller galoppen och ha henne på bakbenen. Det blev så självklart. Så jag gjorde helt enkelt så att jag snurrade igång galoppen och sedan låtsades jag att jag red på halt underlag. Och mycket riktigt så kom det tillbaka; galopp, bakben, stöd osv. Hon hoppade trevligt och kändes allmänt bra (bättre än innan).
   
  120 cm, avd B
  Rullar igång och styr mot första hindret. Vänder runt och hoppar tvåan och trean. Det flyter på bra. Blir kvar i innerhjälperna mot fyran så ligger lite i svängen och gör inte alls ett bra jobb där så blir lite obalanserat. Tur det räcket inte var maxat, hehe. Kunde sedan välja att gå på sju eller åtta mellan fyran och femman, och eftersom det är en stor oxer som hinder fem så tänkte jag rida ut bågen ordentligt och rida på åtta. Så det är vad jag tänker göra, men upptäcker snart att vi är på väg att gå STORT på sju. Så det är ju bara att driva och riskera att vi inte räcker över. Men hon klipper i och klarar det. (Jag får snart ge upp med mina idéer att hon är jättekort i galoppen, hehe) Flyger genom kombinationen (det är till och med så jag får ptro:a lite på henne). Lång väg till sjuan och whoa:ar och håller lite men får ingen reaktion så blir nära där. Hon är bara väldigt bussig som lyckas ta oss över utan att riva för det blir inget 100% korrekt språng där. Runt och hoppa åttan, ner och hoppa långsidan. Kommer lite stort på nian men lyckas ändå räcka bra på sex språng ner till kombinationen. Vi har allt haft tur denna runda för vi knackade i rätt många bommar. Ibland hör man inte om de faller, så jag vågade inte andas ut förrän domaren sa att det var felfritt, haha. Så jao, vår andra nolla i 120 cm! Kul! Och duktig Skrutt!
   
   
  Så nu är vi kvalade till 130, hehe. Fast det kommer dröja lääääänge innan det är aktuellt. Jag har inga planer på att hoppa det nästa år faktiskt. Vi (jag) är alldeles för orutinerade för det, så riskerna är för stora anser jag. Hon är ju bara unghäst liksom. :)
   
  Fodring, mockning, kvällspromenad och nattning stod på schemat senare, och en natt i bilen för min del. Det var kyligt men inte kallt, så det gick bra att sova. Ärligt talat så gick det över förväntan (med tanke på temperaturen). På morgonen sedan så var det morgonpromenad, fodring och mockning (och borstning). Sedan lite dötid innan det var dags för vår enda klass. Förresten så verkade hon ha kunnat koppla av under natten - skönt! Hon var nämligen pigg, positiv och hade spån över hela kroppen när jag kom ut till henne. 
   
  Rider fram henne, hoppar igång henne. Det känns bra. Hon har hoppat trevliga språng hela helgen måste jag säga. Finns inget att klaga på. Intresset och självförtroendet har vi haft med oss under hela tiden - skönt!
   
  120 cm, avd B
  Rider igång och är på väg mot ettan. Märker redan längs långsidan att jag inte håller ut riktigt som jag ska så får styra ut henne lite sedan och då byter hon galopp, vänder sedan höger och då byter hon med bara fram. Har lite dålig balans och lägger henne dessutom alldeles för nära. Bonk säger det när vi river rejält. FAN. Kommer lite nära tvåan med men inte så att det blir ett nedslag. Men sedan händer det! Som från ingenstans så gör vi vår bästa 120 hittills! Säkerligen "utifrån", då den inte var perfekt. Men känslan, wow! Vi hade stenkoll. Kom lite nära på något hinder men visste att vi löser det. Fick verkligen en känsla av att det bara var lätt och roligt. Inte högt eller svårt allt. Bara som sagt lätt och roligt. Wow, wow, wow vad det rullade in hjärta och själ i bomull när vi gick ut från banan sedan. Så, sååå nöjd med min fantastiska 5-åring. Hoppas nu innerligt att denna känsla får vara kvar. Så resten var faktiskt egentligen bättre (och "säkrare") än gårdagen, men så gjorde jag den där megamissen mot ettan som kostade oss nolla. Ajajaj, men sånt som händer. Och känslan - den var som en vinst i sig. 4 fel.
   
   
  Sedan var det dags för hemresa men mockning, packning, lastning och den biten. Det gick bra och hemresan gick med bra. Hon åker ju bra den där lilla hästen, så något annat hade jag inte förväntat mig. Jag är JÄTTENÖJD med hela helgen faktiskt. Missar gör man så det får man leva med. Och att ändå ha satt en nolla till i 120 känns med bra. Hon är en stjärna.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.