• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoya på hoppträning

  I tisdags var Latoya på hoppträning; rida framåt och få tillbaka stod på schemat och det passade oss riktigt bra! Tre studs på "kortsidan" mot tre räcken på "långsidan" med tre språng mellan varje, oxer på "kortsidan", oxer mitt på ridbanan typ på medellinjen (med en jävla massa fantasti, haha) fast lite diagonalt, oxer-räcke på sex galoppsprång väldigt mycket framåt på diagonalen, som även hoppades åt andra hållet. Så stod hindren och sen hoppades dem i lite olika ordning.
   
  I början kändes det bra. Det mesta fungerade och även om vi kom lite stort in någon gång på de tre räckena så var det inga större problem att få tillbaka henne, och samma sak om vi behövde räcka framåt; ben om så lyssnar hon. Jag önskar alltid mer explosivitet i den hästen, men det är nog att önska för mycket. Däremot så är hon faktiskt trevlig att rida. Hon var rätt pigg för att vara Latoya och ja, jag är faktiskt glad för det och är hon sådan så är jag nöjd ändå. Det är ju liksom ingen ny Aleccis hur mycket jag än vill det, haha.
   
  I mitten på träningen sedan så tabbade jag mig med anridningen mot andra oxern så hon gjorde ett omtramp där och sen fick vi omtramp på båda hindren på linjen med. Det sög rätt så hårt, för okej första gången, men vi kom inte alls så tokigt på linjen, utan det fanns alla möjligheter att hoppa av. Men då sa Lasse att jag inte fick med ytterbak önskvärt ur svängen och att hon trampade om för att få ihop benen innan hon tog av. Jahaja, därav att man har någon på marken som talar om vad som händer och sker när man tror man har någorlunda koll på läget. Hon har ju gått mycket på böjda spår på ängen och raka spår ute - dvs raka spår "automatiskt" ute, inte att jag rider henne RAK. Så ärligt talat så rider jag ju henne sällan rakriktad mellan hjälperna, och det kommer fram nu när vi höjer hindren lite och de kommer fortare ur sväng. Jag upptäckte dock detta sist vi red på ängen och gjorde som så att jag föjde traktorspåren och gjorde våra övergångar där och fokuserade hela tiden på att hålla henne helt rak. Så visst har jag börjat märka av det själv, men jag hade inte förstått det sambandet på träningen på egen hand.
   
  Rundan därefter blev bättre och utan omtramp och det kändes faktiskt riktigt bra. Hon backade möjligtvis av litegrann och hon tog i av bara helvetet över hindren. Jävlar vad hon hoppade! Nu låg de ändå lite högre än vad vi brukar hoppa, iaf andra oxern. Och hon klippte i som faaan, verkligen. Vi var i luften skitlänge. Och även att jag inte har så mycket erfarenhet av BRA språng så kände till och med jag att det nu börjar hända grejer. Lasse sa flera gånger att hon hoppade riktigt fint idag. Efter detta så var hon klar, och jag känd mig också klar. Hon tar i mer än vad hon behöver så att göra det en gång till (vilket de andra gjorde) hade inte gjort gott. Men jag kände mig också jättenöjd och "färdig". Åh, hon var såå fin! Himla synd att jag inte hade någon med mig som filmade. Men det kommer fler gånger. :)
   
   
  Toytoyskrutten för snart ett år sedan. Det har hänt lite kan man säga, hehe.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.