• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningsskrutt

  Toytoy var på hoppträning igår. Jag är nöjd med henne! Hon var ganska framåt och väldigt positiv och lika okomplicerad som vanligt. Jag la henne inte för nära en enda gång! Det enda var väl att jag tänkte lite väl mycket framåt i kombinationen första gången (trodde den skulle vara lite lång så safeade genom att rida framåt lite extra) så då rev vi a-hindret, och på en linje passade det oss ganska bra att gå på åtta språng, men en av gångerna hade vi kunnat gå på sju men så höll jag i henne de sista sprången så det blev åtta ändå. Det var väl inte direkt fel och att rida på sju istället hade inte heller vairt fel, men det var typ det enda jag kan komma på som var ens det lilla att "klaga" på. Hm, jag fuskade väl med en anridning ur sväng och sneddade lite a la omhoppning, men det var samma sak där; "rid gärna ut i hörnet mer", inte mer fel än så. Nej jag är faktiskt väldigt nöjd med henne och helt okej nöjd med min insats också.
   
  Däremot har jag lite problem med sitsen, men det känns sekundärt, hehe. För det första är stiglädren för långa (fast de är i innersta hålen och det blir inte fler hål automatiskt - det har jag provat!), så jag kommer inte ur sadeln som jag önskar i sprången, och det syns tydligt på typ alla filmer den senaste tiden. Dessutom så får jag dåligt tramp i stigbyglarna i sprången och därför får jag lite ostadiga skänklar också. Och så de jävla armbågarna..! Jag har armbågen i vinkel och lägger bara ner handen. Hur svårt kan det vara att sträcka lite på armarna?! Tydligen är det avancerat som fan. Därifrån kan vi fortsätta vidare till "blir urdragen ur sadeln", för Latoya drar fram/ner huvudet då och då (hennes glad-gest), och då flyger jag ur sadeln och "ligger på mage" en stund. Vi blir inte direkt mindre framtunga av ett sådant danssteg. Så jao, jag har en hel del (typ ALLT) att förbättra gällande min sits.
   
  Toytoyskruttis var som sagt väldigt glad igår och hon var till och med lite busig. Känslan vi hade var typ tiptop. Hindren är lätt(a) som en plätt(a), galoppen verkar vi hittat, kombinationen skuttade hon igenom huuuuur bra och okomplicerat som helst - noll och inte den minsta tanke på att backa av där inne (<3), och så bara självförtroendekick på självförtroendekick för skruttirutt när hon serveras hindren bra. Hon känner sig snudd på odödlig nu. Love!
   
  Nästa plan för den hästen är att hoppa P&J i Sävsjö på nationaldagen. Vi är anmälda till 2x 110 cm, men det kan eventuellt möjligtvis kaaanske vara så att hon får gå en vända något högre än så om allt känns tippedi-tippedi-topp! Det tar vi som det kommer.
   
  Idag gick skrutten en barbackatur i skogen. Dessutom hade jag regnkläder på mig så det var inte LITE halt, kan man säga, hahahaha. Och stackars den hästryggen i trav (... varför finns det ens trav?). Galopp däremot! Där var vi som en. Typ. Tills hon hoppar åt sidan, börjar krumbukta, drar ner huvudet (och alltså även mig) och gör så en bit innan vi är som folk igen. Haha, tur det bara är lite minigupp som gäller när hon busar. Snelhest.
   
  Aleccis är på dag ett av den uppsuttna igångsättningen idag! 20 minuters skritt, till oljetorpet och tillbaka igen. Och bara att få sätta sig på den ryggen igen... alltså, wow. Love her! Man känner direkt att det finns en helt annan explosivitet i den kroppen. Trots att hon bara skrittar, utan att ens hetsskritta. Ändå känner man hur "hon är". Jag längtar sååå mycket tills hon går fullt igen.
   
  Och förresten! Att tränsa den hästen! Vill nästan gråta för att jag är världens blödigaste när DE VET. Jag sadlade henne och hon stod med spetsade öron och kollade ut genom stallfönstret. Så tog jag fram tränset, hon tittade till på mig, sen återvände hon med samma blick ut genom fönstret. När jag tog bettet i vänsterhanden, men fortfarande höll det bara precis framför mig (dvs inte "upp" och mot henne), så vände hon sig till mig, sänkte huvudet, siktade in bettet, gapade och tog bettet. Så kunde jag föra över nackstycket och knäppa. Vem vill typ inte gråta av den gesten. Typ som att hon tränsade sig. Jag verkligen, verkligen älskar när de vet. Och de inte bara vet, de visar att de gillar det.
   
  Mina flickooooor idag <3 (Pärl lever och hänger i, men inte på bild, heh.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.