• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tandis, Toytoy och Aleccis

  Tandläkartid 07.20, mjorå. Gick smidigt i vanlig ordning för min del. Det är väldigt synd att många (väldigt många! Har sett flera enkät-resultat i frågan och, ja, jag har ärligt talat blivit förvånad över resultatet. Skitvanligt med oroskänslor inför tandisbesök. Visst har det med tidigare individuella erfarenheter att göra, såklart, och i mitt fall har jag - trots stammis - aldrig lämnat mottagningen(?) skrämd eller med smärta (eller fattig...are). Med tandställning i både över- och underkäken av olika modeller har det blivit väldigt många besök under mina uppväxtår. 

  Idag var det alltså dags igen. Bara rutinkoll eller vad det heter. Att ta bilder är fan vidrigt (den är ju för stor för käften!) men att plocka runt i munnen är nästan lite ompysslingskänsla; som hos frisören ungefär. Inga hål den här gången heller. Jag är nu uppe i totalt noll, fortfarande. (Och fick beröm för bra tandborstning! Blev extra glad av det då jag och min lillasyrra, som pluggar till tandläkare, pratade om bl a tandhygien på GHS när vi var där. Då sa jag att jag tror att jag borstar "bättre" än medel-svensson. Bekräftelse smakar ju rätt gott jao.) Det är väl därför jag inte har något emot att gå till tandis. Hade jag kunnat, så hade jag delat med mig av min "trygghets- och ompysslingskänsla" till andra som hade behövt den. 

  Red djuren efteråt men var skittrött. Latoyahästen gick i skogen i alla gångarter. Pigg och glad, men troligtvis hade det varit något "otäckt" vilddjur (vildsvin är min gissning) precis framför oss ganska nyligen för hon blev ovanligt skärrad och hjärtat slog hårt på henne. Hon vände till och med. Men vi tog det försiktigt några steg i taget och resten gick som tåget. Hon "nosade" på vildsvinsbök när vi gick längs en stig och tycktes försöka placera lukten. 

  Aleccis började med sin tur i skogen och vände också, men tidigare på vägen. Hon är ju lite som hon är min lilla explosiva häst. Samma där; resten tuffade på bra. Men jag åkte mest häst tyvärr för jag var så jävla trött. Några varv tog vi på en äng bara för att försöka göra något nyttigt. Hon var fin.

   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.