• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Vetlanda med Sacke, Aleccis och Latoya (12/3)

  Nattjobb, fyra timmars sömn och därefter pang på med hela styrkan på tävling på hemmaplan. Jag klagar inte! Tvärtom. Jag är väldigt nöjd med att ha möjlighet att starta alla hästarna och extra kul (och smidigt, hehe) när det är på hemmaplan. Dock hade det inte gjort ont att ha fått sova lite mer bara. ;)
   
  Sacke var först ut och skulle hoppa 90 cm. Han vad himla laddad! Taktade fram och var sådär "härligt" brutalt stark som bara han kan vara, haha. I det läget har jag inte en chans att rida ihop honom, men skam den som ger sig. Hoppa gjorde han glatt i vanlig ordning.
   
  90 cm bed. A:0/A:0
  Det var en solkatt på första hindret som ställde till det för flera stycken. Sacke tittade till på den, tvekade men hoppade stillastående. Då räckte han inte över utan vi landade på bakbommen. Sedan flöt två, tre, fyra, fem och sex på riktigt trevligt men så var tydligen sjuan otäck med sitt läskiga plank så där fick vi ett stopp. På andra försöket skuttade han över men då fick vi med oss en bom också. Det kändes mer som "äsch, skit" än egentligen stora problem. Felen strömmade över oss, trots att rundan eller känslan inte var så dålig egentligen. Vi hade vara lite oflyt med första och sista hindret, hehe. 14 fel red vi ihop totalt.
   
  In i lådan med honom och ut med Aleccis. Hon var också sjukt taggad och nog för att hon brukar ligga på, men hon brukar inte bli stark i den bemärkelsen att hon kräver styrka mer än det tydliga stöd som är "standard". Men nu var hon extrem! Och när hon är skitpigg så brukar vi som bekant inte vara som vassast... Så förväntningarna var sisådär... Banan var det inget fel på förutom på en grej, haha. Det var svårt att komma emellan och korta vägarna i omhoppningen. Den kortaste vägen blev lite väl snäv i landningen ur kombinationen men det fanns gott om plats i nästa anridning. Alternativ två hade flera tidtagargrejer "i vägen" som gjorde att vinkeln blev sämre och det skulle kosta tid att "runda" tidtagningsgrejerna innan man kan slinka mellan själva hindren, och tredje vägen var den långa (förutom att följa väggarna då förstås), så den är ju inte ens ett alternativ, hehe. Här ska fan inte ges bort någonting! Däremot var ju tredje alternativet perfekt att rulla på med Sacke. Så på så vis kändes det ändå bra.
   
  Aleccis 100 cm bed. A:0/A:0
  Jag glömde säga till min kära hästskötare att jag inte tål filmer filmade från lilla läktaren för man ser ju fan ingenting, haha. Men det går jag ta på mig! Visste inte att de ställde sig där :) Det syns inte riktigt på filmen att hon var sådär pigg och framför allt stark utan det ser väl lika skruttigt ut som vanligt ungefär. Rundan i sig var väl en medelrunda, stabila distanser och oftast bra lägen men ett sämre på fyran. Ge hand så lyfter hästis på benen ändå, inga problem. Det som grämer mig rejält, och gjorde hela dagen, var att jag blev så jävla slarvig ju längre jag kom på banan. Det gällde med alla hästar i alla starter! Så jävla riktigt uruselt dåligt ridet! Så det är vad som händer efter åttan. Vi drar vänster och jag är sen med att titta på kombinationen så jag upptäcker att vi är på tok för mycket "rakt/längs bredvid" den än vad jag hade önskat och det är därför jag svär. Men då fick jag istället låta henne glida ut lite längre och sedan vända runt och försöka bibehålla så mycket tryck som möjligt. Aleccis är ju omhoppningsmästar så hon fixar <3 Och sedan den där skitdåliga svängen som jag ändå var tvungen att försöka ta. Gick sådär. Vi höll på att krocka med ett hinder, och tappade väldigt mycket tid, men sedan flöt resten på igen och hon är så fin min älskade häst. 0+0 fel och det räckte faktiskt till vinst trots allt. Kul för oss! Jag var därmot inte alls nöjd med vår insats när jag red ut. Jag kunde ha gjort det så mycket bättre. Men att vinna är ju viktigare än att det är snyggt, det vet ju allaaaa ;)
   
   
  Hästbyte, och denna gång dags för Sacke igen. Jag hann knappt upp på honom förrän han travar iväg med mig, haha. Han är så charmig! Framhoppningen är långt ifrån det bästa vi gjort. Jag får jobba rejält för att få med mig honom (och det blir rätt mycket fördröjning ibland, haha) och samtidgt ska man ha uppsikt på andra, hinder och hur många det är kvar till min start. Det är ju inte värre än att det går, men lite kämpigt är det minsann. Sacke däremot var fortsatt pigg och på alldeles strålande humör. (Man tackarrr!)
   
  Sacke 100 cm bed. A:0/A:0
  Jag rider in och visar grinden på femman som han faktiskt backar av lite mot men lydigt nosar på. Vi kollar ävnen lite på fyran och dennes utfyllnad. Resten känns oproblematiskt. Vi sätter igång och ja, vad ska man säga. Han gjorde en fantastisk insats! Ett, två och tre. Mot fyran flöt vi ut lite, stöttar allt jag kan mot femmen men vi går lite, lite nära där så jag är mån om att ge honom mycket hand så fort han inte verkar "behöva" mer stöd pga ev otäckt hinder. Bra distans till sexan, men i svängen till sjuan känner jag hur jag defintivt inte har honom på bakbenen utan där är det 100% framtungt och jag gör vad jag kan men "räknar" med ett nedslg då det inte känns som vi kommer komma upp med fram tillräckligt. Han klonkar i, men den ligger faktiskt kvar. I landningen efter åttan så drar han inåt rejält och tränger för skänkeln så jag har inte en chans att få ut honom. Som väldigt orutinerad i dessa sammanhang så ville jag definitivt inte kapa några vägar, men där blev det ju kapat ändå. Försökte idiottänka framåt i vändningen upp mot kombinationen och kände hur vi tappade galoppen lite där men med smackningar så tog han oss igenom kombinationen utan att känna på bommarna. Vidare över de två sista hindren och han gör det som att han aldrig har gjort annat. Så himla duktig! In i mål med hans livs första 0+0:a och inte nog med det - han knep till och med en placering! Woho! Så jävla nöjd och stolt över honom! 9:a kom vi.
   
   
  Hästbyte igen och denna gång var det Latoyas tur. Hon fick gå in på prisutdelningen och ta emot Aleccis pris. Så det var ett långsamt, vingligt ärovarv med en väldigt frågande häst som undrade vad tusan vi höll på med, haha. Söt. Red sedan igång henne och hoppade fram.
   
   
  Latoya 100 cm avd B
  Hon hade inte en överdrivet pigg dag, men inte heller en av hennes slöaste så mina fötter bankar mot henne sidor i vanlig ordning. (Jag är SÅ trött på att inte få fram henne!!) Men hon skuttar snällt över vad som serveras framför henne och hon sätter en ändå rätt okomplicerad nollrunda. I vanlig ordning rider jag som en påse skit i slutet och vägarna är under all kritik. Kolla bara på sista hindret till exempel. Morr... Ryser av agg mot mitt bekväma jag som är så slarvig! Blir ju inte schysst mot hästen... Men som sagt, noll fel och duktig toytoyponnyskrutt!
   
   
  In med Latoyahästen i lådan och hästbyte igen. Denna gång dags för dagens sista klass. Aleccis var piggelin i vanlig ordning, men jag klagar definitivt inte. Visst, hon var lite väääl på, men hellre det än att man ska behöva driva till förbannelse, haha *pik L* Banan gillade jag! Den kändes skitbra, mycket distanser och en trevlig omhoppning som såg ut att inbjuda till bättre flyt än den förra.
   
  110 cm bed. A:0/A:0
  Herreguuuud. Det blev inte bra det här... Hon är sjukt jävla taggad och ligger på från början. Första distansen gick i alla fall att rida på fem, men nästa skulle ha varit sex galoppsprång. Det blev fem där med. Sedan kombinationen, runt och över sjätte hindret som är VADFANHÄNDEDÄR?! Jag blir liksom övertalad av henne och låter henne gå fast det ser ut som att jag skickar henne som fan. Hon hinner inte ens hoppa ett ordentligt språng utan slänger upp benen i luften och liksom "skjuter" oss över. Herregud, herregud, herregud. Dåligt ridet! Anser där och då att jag ändå försöker plocka ner henne lite efteråt och fick ändå ner min energi lite, men ser hellre att jag gjort en tydligare förhållning där, för hon springer faktiskt bara vidare. Sen syns det JÄTTEtydligt vad jag gör för fel mot sjuan. Jag är alldeles för sen i stödet och där flytar hon iväg åt sidan för mig. Mina händer åker upp lite och när jag leder tillbaka med högertygeln blir hon rädd och stressad av mig. Som att jag ska slå henne?! Alltså jag slår inte på henne när hon stannar :/ Det gjorde lite ont i mig. Tog lite tid på oss och hoppades att hon skulle lugna ner sig lite. Tänker att vi ska avsluta trevligt på den linjen med fem språng ner på vattemattan men hon är knäpp och sticker där emellan! WTF?! Jag riktigt känner hur hon sular oss framåt med rejält tryck bakifrån som att hon typ gräver ner hovarna och skjuter på. Blir lite trångt men inte värrre än att hon hinner upp ändå. Well, det gick ju definitit inte enligt plan. 5 fel red vi ihop.
   
   
  Sista vändan ut med Latoya för hennes debut. Det kändes bra och rimligt, MEN såklart lite oroande med tanke på att det upplevs högt när hon inte svarar framåt. Hon hoppade bra på framhoppningen men lite mer bjudning hade inte skadat.
   
  Latoya debut 110 cm avd B
  Jag försöker sätta en bra galopp i henne och rider mot första hindret. Redan på distansen ner till andra så stoppar vi in ett extra. Försöker få igång mer galopp i henne i landningen igen och rider mot nästa hinder. Kommer lite nära men räcker ändå fram på sex galoppsprång där. Tänker framåt igen men känner att hon står emot lite, litegrann. Inte mot första, men hon siktar bredvid b. Så jag smackar och leder in henne men det finns inte ens chans i världen för henne att räcka fram. Stopp på b och bara att göra om! Tänker framåt och tycker ändå att hon känns bättre denna gång. Hon lyssnar på framåt och backar inte av mot a, men det är som att hon nu tror att det ska bli trångt som fan och står emot men ändå vill, ungefär. Men stopp igen, plus att vi rev a-hindret in. När de byggde upp så funderade jag på om jag skulle utgå, men samtidigt så hade det känts riktigt tråkigt att inte få igenom henne. Jag vill inte ha med den känslan ut, så jag beslutade mig ändå för att ge det ett förösk till - men att nu ta till alla medel. Så jag drev, smackade och la på spöt. Ååh, hon försökte verkligen och vek sig dubbel och hoppad på sniskan för att ta sig igenom. Bästa lilla Latoyahästen <3 Så snäll! Nu hade vi ju ändå bara snälla hinder kvar så jag red vidare. Försökte få igån snurret i galoppen igen men det gick lite småtrögt. Dessutom så drog hon sig intill hindren efter detta, men klippte i rejält uppåt för hon ville inte riva. (Kolla bara bakbenen över sexan!) Sjuan-åttan skulle vara på fem språng men jag fick verkligen inte in det, dels då hon drog sig in mot sjuan och sedan måttade hon även in sig nära på åttan. Avslutsningsvis kunde vi ändå skutta över nian på en helt okej avsprångspunkt och utan att lufta onödigt i språnget. Jag är glad att jag slutförde rundan och resten var faktiskt - eh, inte perfekt, men resten gjorde hon bra. Det var bara kombinationen som ställde till det. Bara och bara... Det är ett nog så stort problem, men ni fattar. Efter att ha funderat en stund så har jag nog kommit på vad problemet kommer ifrån. Kombinationen står ganska långt ner på diagonalen och nära in mot hörnet så att säga. Det känns som att hon upplevde det lite trångt eller så, precis som att de ofta slarvar när de hoppar mot väggar/staket. Frågan är om vi hade kommit igenom på andra förösket om jag hade ridit runt och visat henne att det fanns plats..? Hm, det kan jag bara spekulera i. Huvudsaken är ändå att vi tog oss igenom svårigheten för den gången. Men nu sänker vi hindren igen. Jag är nöjd med hennes insats och att hon faktiskt, efter lite övertalning, vågade försöka. Däremot MÅSTE jag få fram och ihop henne. Det här går inte annars. (Jag vill ha henne som hon var när vi träningshoppade 110 i landsbro. Då var hon helt perfekt!) Vi slutade förresten på 18 fel. Obs, det kändes mycket värre än vad det ser ut.
   
   
  Sammanfattningsvis så har alla hästarna gjort en felfri runda var och alla har fått en rosett var. Hehe, viktigt att det blir rättvist ;) Jag är allra mest stolt över Sackes placering, och är mest missnöjd över min fruktansvärt slarviga ridning. Alla hästarna har gjort sitt bästa och det har varit roligt att ta med dem allihop, även om det har krävts en hel del jobb för att få det att gå ihop.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.