• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nytt och bytt

   
  Nu var det sådär längesedan igen! Det har hänt en del "stora" saker sedan sist, men annars har det flutit på som vanligt. Några av de lite "större" sakerna är att jag t ex har ramlat av Latoya för första gången - say whaat, haha. Tog bara elva månader ;) Sacke har gjort sin första 0+0 och fått sin första placering! Hur stort var inte det då?! Så himla stolt över honom *hjärtanögon* :D Nästa "stora" sak är att jag numera bara äger två bilar. En är nämligen såld. Och så har Latoyahästen tagit sitt fösta 120-språng.
   
  Det var i förra veckan som Latoya var lite pigg (utropstecken, utropstecken, utropstecken), det var andra dagen med snö och vi skrittade neråt från gården. Hon skrittade som en vuxen häst i normalt tempo och relativt rakt (dvs inte i sick-sack dit nosen pekar). Duktigt! Hon har varit lite skeptisk bort mot skogen på ena sidan vägen, "bakom" en hage, och var så denna dag med. Detta i kombination med att vi ALLTID börjar våra trimpass på ängen med bus och några varv i galopp innan vi börjar jobba - så ängen är förknippad med positivt arbete, bus och glädje redan som det är. Hon reagerade på något i skogen och vände lite hastigt ut på ängen. (Jag rider alltid ner och tar en annan väg in på ängen för att det ska bli en ordentlig framskrittning, men man kan ta två kliv från vägen så är man ute på ängen som går längs med vägen.) Det gick varken undan jättemycket eller var jätteexplosivt men jag tappade ändå min högra stigbygel och när vi sedan var ute på ängen så drog hon ner huvudet och drog iväg i bocksprång. Jag bråkar låta tyglarna glida mellan fingrarna och låta henne busa lite, men nu följde jag med fram och satt delvis framför sadeln med högersidan. "Tack vare" (eller på grund av är väl närmare sanningen...) Aleccis så "vågar" jag inte klämma åt hur som helst för det blir inte bra när man gör det på henne, hahah, så jag höll ju liksom knappt om med skänklarna rent instinktivt fast att jag absolut hade kunnat göra det. Därför var det inte jättekonstigt att jag efter en stund tappade balansen och åkte ner i snön. Latoya sprang vidare några varv innan hon sprang hem. Jag gick efter och när jag kom upp stod hon på rännebryggan och såg skitglad ut. Jag gick med näsan i mobilen och när jag tittade upp igen så kom hon travandes till mig (<3) lika glad, och så satt jag upp igen, och så red vi ner för andra gången och kunde sedan påbörja vårt lilla pass.
   
   
   
  Sackes insats på tävlingsbana tar jag i ett eget inlägg med resten av resultaten, men däremot filmsnutten på Latoyas 120-språng kan jag bjuda på. Ska klippa ihop allt till en film, men det finns ingen tid över just nu. Det var inte planerat att pressa upp henne ytterligare tio centimeter utan det bara blev så. Vi var fler som hoppade och den som skulle lägga upp hindren på 110-ish (inte hoppryttare) måttade lite, eh, fel, och tog i lite extra. Så det var snarare på 120-ish än 110. Hästis gick dock som tåget så det var ju inte hela världen.
   
   

  Toytoyponnyskrutten är hoppad och redo för tävling i helgen 😃 #5yo #latoyahästen #sporthorse #cow

  Ett inlägg delat av Jessica Wilhelmsson (@jagheterjessica) Mar 8, 2017 kl. 4:40 PST

   
   
  I morgon ska skrutten åka och träningshoppa. Hon gick sin 110-debut (tar det också i tävlingsinlägget), och ska därför hoppa lågt och lätt. Vi ska hoppa kombinationen femhundra gånger och resten på typ 90 eller något. Lågt och lätt bara. Dessutom ska jag hoppa henne med vapen på fötterna. Ska se vad som händer. Vet att hon kommer sparka mot skänkeln lite, men jag måste ju få fram henne... Kliar mig i huvudet då hon är så bekväm av sig, för då blir det högt och mycket att häva sig över plus att hon inte räcker fram på distanserna när hon inte svarar framåt som jag önskar. Kan ju inte hoppa henne med dressyrspö liksom. Eller jo, på träning, men inte på tävling. Annars hade jag hellre haft dressyrspö än sporrar alla dar i veckan. Lätt val.
   
  Jag själv blev inringd på mer jobb då det kristade pga sjukdom på det andra åkeriet, så jag har nu jobbar sex dagar på raken och ska snart påbörja den sjunde. Sjudagars arbetsvecka jao. Ser fram emot en lugn jävla helg sedan! (A har gått som vanligt, men har efter tävlingen haft en sammansatt minivila pga magkänslan sa det.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.