• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nice guys

  Djuren har varit finfina den senaste tiden. Aleccis fick några dagars sammansatt vila. Det skulle ha varit fyra, men blev fem. Jag hade ändå lite flyt mitt i den oplanerat tuffa jobbveckan förra veckan. I vanliga fall blir det lite av ett problem att köra GBG-turen (då jag är sover borta), vilket innebär att hästarna kommer i kläm och jag måste få hjälp med mat/vatten, och att rida går givetvis inte. Men då hade jag ändå tänkt att både skulle ta det lite lugnare. L skulle stå en av dagarna, men fick nu två lediga dagar efter tävlingen och A skulle få fyra dagar varav två av dem var under tiden jag körde t-o-r till GBG. Så det var inte alls hela världen faktiskt.
   
  När jag väl red Aleccis igen efter att hon hade haft sin lilla vila så var hon först lite hängig i handen och något stel i sidorna, men efter att ha ställt in, ut, format och ridit lite förvänd galopp så var hon superfin! Mjuk, trevlig och som den dröm hon är. Lycka! Nästa dag gick hon "ute". Pigg som fan! Dessutom har jag ridit i bara skor de senaste dagarna men nu brände det som fan på vaderna så det var svårt för mig att hålla om henne ordentligt. Är ändå nöjd med henne och att jag kunde hålla ihop henne rätt bra ändå med tanke på förutsättningarna.
   
  Idag och imorgon kör jag först den längre dagen och därpå den extra tidiga dagen vilket brukar innebära att jag inte hinner rida pga måste sova så tidigt som möjligt. Men planen är att jag ska försöka rida Aleccis ändå. Hon behöver gå känner jag. I morgon blir det nog årets första träning - ÄNTLIGEN!
   
  Latoya har gått dels på ängen och dels en sväng i byn i veckan, men i förrgår gick över och bredvid stora vägen - dvs en ny runda. Det kändes som hon behövde se något nytt. Det gick bra och hon är den första unga hästen jag haft som inte funderat på vad tusen de vita strecken i asfalten är för något, haha. Standard är ju annars att de reagerar litegrann på dem, men inte Latoya. Hon blev dock lite uppslukad av den energin som kommer av fordonen i de hastigheterna (100-väg). Dagen efter gick hon på ängen igen. Jag vill just nu rida ihop henne lite extra och jobbar på med skänkelvikningar för tillfället.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.