• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Kombination komplikation

  Ingen kan ju ha missat att vi haft stora problem med kombinationer, jag och min skruttirutt Latoyahäst. Så en vacker dag för snart två veckor sedan tog jag i tag i det en gång för alla (obs, räknar med att få göra en sådan här uppfräschning regelbundet för vi lär få bakslag).
   
  Två hinder och en kombination slängde vi ut för att lägga mest fokus på kombinationen men även få lite flow och därför ha två andra hinder med också. Vi värmde upp och hon kändes kanon, faktiskt. Trevlig! Hon var framåt och intresserad, och ja, det kändes riktigt bra att sitta på hennes rygg och styra på hindren.
   
  Så värmde vi upp på ett räcke och sedan gav vi oss på kombinationen. Bom in, lågt räcke - något större räcke. Hion skuttade glatt över som att hon aldrig gjort något annat. Nu har ju iofs aldrig räcke-räcke varit några problem vad jag kan minnas utan det är mest oxer ut som blivit komplicerat. Detta då hon är så rädd om sig och väldigt noggrann så hon har helt enkelt missuppfattat uppgiften. Så känns det nämligen uppifrån. Hon backar inte av eller kryper ihop för att hon blir osäker, absolut inte, utan hon liksom "aha, jag vet vad jag ska göra!" och så kompromerar hon sin lilla kropp och för sig mini-kort för att få plats med två steg där inne. Fel, alltså! Men svårt att lära om då hon varit så säker på sin sak.
   
  Så planen var att börja ha en bom som hjälp på insprånget och det fungerade ju jättebra. Tills vi får ett "återfall"-ish och hon går på två steg. Då flyttar vi bommen mellan a- och b-hindret så att hon ska förstå och att det därmed blir omöjligt för henne att gå på två steg. Men så tänkte jag mig inte riktigt för och vi har a-hindret på 90-95-ish och sedan en bom mellan hindren. Det kommer plötsligt och hon förstår inte. Jag skulle självklart ha lagt ner a-hindret, men det missade jag. Så när hon rev det så fick det ligga kvar. Hon bröt ut åt höger. Andra gången bröt hon ut åt vänster. Tredje gången löste hon det! Sedan fixade hon det hur bra som helst! Kolla i slutet hur hon är full av iver och bara viiiill hoppa igenom den. Och hon suger på framåt mellan hindren! Det är verkligen som att hon förstår! *hjärtanögon*
   
  Så skuttar vi igenom en liten mini-bana två varv och där river vi räcket för jag känner jätteväl hur jag inte alls har henne på bakbenen i svängen. Men det är inte hela världen. Sista språnget vi tog på den är hon "där hon ska" igen.
   
  Jag är JÄTTENÖJD med att det blev som det blev där i mitten. För hela tanken var ju att ta tag i detta problem som har uppkommit och då när hon gick på ett steg i början så "råkar" det mest bli så. Men samtidigt vill man ju inte provocera genom att lägga dem i skiten medvetet (sånt gör man ju tyvärr regelbundet ändå, men definitvit inte medvetet). Så ja, det var tur att problemet uppkom nu när möjligheten fanns att rätta till det.
   
  (På tävlingen efter, som var Vaggeryd-Skillingaryd, gick hon ju skitbra i kombinationerna! Precis som att hon förstått och till och med redan tagit det till sig och med in på banan. Hoppas nu det håller i sig! Det gjorde det ju även på hoppträningen sist. Duktig skruttis!)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.