• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Trim i ridhus

  Båda bruna fick följa med till ridhuset för lite trim innanför fyra väggar idag. Hur välbehövligt? Ungefär SÅÅHÄÄÄÄR. Började med A. Mitt fokus på buren, stadig hand. Aleccis var trevlig. Över förväntan ändå. Lite småsaker som jag måste bli bättre på och det är ju vägarna överlag, underhålla lite mer med skänklarna/energi när hon ska samlas och sen... haha, jag hade lagt ut två bommar med 21 m mellan för att träna lite lydnad. Gick sådär, lol. Aleccis såg hinder och blev pisstark och sprang så fort hon kunde (så fort hon kunde med mig bromsandes). Så det blev inte optimalt, men det vi gjorde innan vi gav oss på bommarna (vilket var det sista vi gjorde) var ändå bra och jag är nöjd med totalen.
   
  Åkte hem och bytte häst. Fick med mig Latoyahästen själv utan problem och gick bra att slänga på grejerna när vi var framme med. Alla gör vi olika, men i min värld är det ett lite lätt övergrepp att köra hästen med utrustning i lådan. Haha, självklart ska ju grejerna passa och allt det där, men ändå gör det ont i hjärtat att låta hästen åka med sadel. I mitt fall åker de dessutom i fem minuter. Tar liksom längre tid på grusvägen än vad det tar på asfalten på vägen in. Aja, ganska funktionell häst och vi tog oss in i ridhuset. Rullade på en 20 metersvolt efter framskrittningen och gjorde halt i mitten på kortsidan och på medellinjen. Gick lite trögt att stanna, men hon var lite taggad ändå. Och som bekant så går hon inte framåt när hon är taggad utan uppåt. Så varje gång vi skulle trava fram efter halten så satte hon sig på röven och lättade med fram innan hon kom fram i trav. Knäppis. Efter ett tiotal gånger så släppte det. Hon svarade helt okej framåt, och är hon inte gav svar exakt när jag bad om det så duttade jag med dressyrpisk på rumpan och så fick jag svaret jag önskade. En dag som denna så kan jag absolut tänka mig att ha en framtid ihop med henne. Så pass mycket svarade hon ändå på frågorna jag ställde.
   
  Det var en annan ryttare där inne samtidigt, men det gick bra. L "hade koll men blev inte påverkad", kan man säga. Sedan kom det in en till häst, människa och hund - och hästen var väldigt spännande och hon var skeptisk mot hunden och framförallt dens läten, haha. Så då tappade hon fokus rätt mycket, men det kändes ändå nyttigt. Så det blev mer av en miljöträning och att kunna koncentrera sig på mig trots att det händer saker runt omkring.
   
  Första delen av passet kändes bra. Sedan dalade det när det hände mycket på en gång men sen kändes det ändå okej avslutningsvis. Hon har ändå upplevts ambitiös men lite tappat fokus bara. Det känns bra, och jag är ändå till stor del nöjd med henne. Sånt här måste vi träna mer på!
   
  Det gick bra att plocka av sakerna och lasta in för hemfärd också. Kul att det ha lossnat! Nu borde jag underhålla detta genom att faktiskt åka iväg med henne lite oftare också. Finns ju andra ridhus att rida, träna och hoppa i också.
   
  Hovslagaren kommer på torsdag. Så det var därför även Latoya (med tre skor) gick i mjukt ridhusunderlag idag och så får hon stå i morgon. Aleccis går förhoppningsvis att rida hemmavid i morgon, annars får vi väl göra samma sak även i morgon. Äsch, det löser sig. Är ju bara en dag till att fundera ut, och sedan fungerar dem igen. Gött mos. Förresten så var det riktig isgata på anläggningen så jag smög runt lite försiktigt innan jag hittade var jag kunde parkera för att få så halkfritt som möjligt de meterna in i ridhuset. På hemvägen svängde jag in till ridsbortsbutiken och inhandlade riktiga jädra elitbroddar. Som jag har saknat dem, haha! Så efter torsdag är vi definitivt redo för mer minusgrader, is, snö och annat spännande underlag. Hoppas nu vintern håller i sig!
   
  Lillskruttan Toytoy hemma igen.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.