• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träning för Ann Liwing med Aleccis dag 2

  Vi värmde upp med bom, två galoppsprång till ett räcke och sedan samma sak men till oxer. Det är sådant här som jag borde syssla med all min vakna tid för att begripa att mitt öga ändå fungerar någorlunda. Men å andra sidan är det sällan eller aldrig problem med korta distanser, bara långa. Aja, det kändes bra. När räcket kom upp på 120 så fegade A ur och min ridning dög inte, så jag var ännu bättre efter det. Hon hoppade super över oxern! Kändes kanon.
   
  Därefter hoppade vi en småknivig "S-bana", där det inte gick helt smärtfritt. Svänga är vår styrka, men A ligger på och hon är som en planka i sidorna så nja, det var inte det bästa vi gjort. Samma sak åt andra hållet var ytterligare svårare. A köttar på så mycket hon förmår, typ, och när vi väl kom till sista hindret så fanns det ingen chans kvar att hoppa när hon ligger på på det viset. Det gick ju efter några försök, men jao, denna form av lydnadshoppning borde vi absolut ta med oss och komma ihåg att träna på.
   
  Kom därefter på kombinationen, och redan här kom den rätt snabbt men inte så att det var några konstigheter. Därefter hoppade vi banan.
   
  Det kändes faktiskt bra. Vi rullade på och min ridning var ändå hyfsad och då går ju A som ingenting. Jag var för sen i tanken från plankräcke till oxer på fem galoppsprång då jag faktiskt för ett ögonblick glömde bort att vi skulle dit efteråt. Så jag kommer på det efter vi landat och styr och håller om mer än jag tänker. Trodde knappt hon skulle gå på det då det blev lite för flängigt och nästan lite "skicka" - men det var ju inga problem. Däremot så växlade hon upp ytterligare efter detta men det kändes inte så problematiskt ändå. Däremot vägen till sista hindret, kombinationen på väldigt kort väg, fick jag inte till svängen. Hon drar mot hindren och tränger på innerbogen, men jag inte ut henne med innerskänkeln och till slut leder jag ut henne - vilket innebär att hon bara tittar utåt (och får svårare att uppfatta hindret), för inte får jag "undan" hästkroppen för det... Vi lyckas ta oss över första, som en banan. Jag leder som tusan med höger hand och har stadig blick över. Vet att hon är ruskigt snabb upp även om det blir trångt så räknar faktiskt med att hon ska vika sig dubbelt för att ta sig över. Men det gjore hon inte. Hon vill inte slå sig min lilla kära häst (<3), så hon tog vänster och jag fortsatte framåt alldeles ensam, haha.
   
  Upp igen och ta om efter plankräcket till oxern för att denna gång rida på fem språng, och därefter fortsätta hoppa klart banan. Det känns bra och så kommer kombinationen igen. A vågar inte. Vi kommer igen, och igen och igen. Till slut så pucklar jag på henne. Hon måste ju i alla fall försöka! Gången därefter så försöker hon och jag smackar massor igenom för att få henne att tänka framåt och hon hoppar igenom den. Hon ser ut som en get och vi hade fått minuspoäng om sprången hade blivit bedömda med poäng, haha. En gång till och då gick det bra, skulle fortsätta över det andra plankräcket för att avsluta bra. Kändes bra.
   
  Vägen till kombinationen ställde minst sagt till det. Men annars så har hon gjort väldigt bra ifrån sig denna helg och jag är till stor del nöjd med min egen ridning (jag har verkligen gjort mitt bästa, med enstaka dippar här och där när vi fått stopp). Det finns ju där inne när jag "skärper till mig". Ärligt talat är det denna "självklarthet" jag behöver ha i min ridning, precis som jag haft nu i helgen, och inte rida med de jävla frågetecken som allt som oftast har dykt upp under förra året och i höst. Nu är vi taggade för fortsatt träning och jag är sugen på att dra igång tävlingssäsongen NU!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.