• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Toytoy och Alecciusbästius

  Toytoy fick gå på ängen igen. Mer grundridning, mer lydnad. Vi gjorde lite samma som igår, men la även till lite tempoväxlingar utöver alla halter och övergångar. Nyttigt! Hon var lika glad som vanligt och lika "tråkig" i munnen; accepterar inte bettet utan snirklar sig så mycket hon kan. Men när hon fattar så är hon faktiskt rätt känslig. Det är det där ointresset och den obryddhet som gör att det tar tid, för hon är inte på något vis stark. Jag längtar tills vi har passerat detta kapitel. Men det gör vi inte förrän vi arbetat oss ur det, och det är vad vi gör just nu. Fullt fokus på utveckling!
   
  Aleccis skrittades barbacka i 45 minuter runt byn. Bästa, bästa A. På hennes rygg, som för övrigt är den mest bekväma man kan hitta. Rund och go, men inte överviktig, med en manke som inte alls stör utan är alldeles lagom. Dessutom, alltså jävlar vad jag älskar det. Ni vet när man skrittar uppför rätt branta backar barbacka, på långa tyglar, och känner hur ryggen blir dubbelt så stor. Varenda fiber i varje muskel arbetar och man glider nästan bakåt för att pälsen och skinnet blir så "slimmat". ÄLSKAR det. Och sedan har hon den mest fantastiska inställningen eftersom hon ju är en häst av det lite piggare slaget. Öronen spetsade framåt och trampar på FRAMÅT hela tiden. Steg för steg. Skulle jag vända henne fjorton gånger åt fjorton olika håll så skulle hon trampa på lika raskt oavsett riktning. Japp, finns inget bättre än att sitta på den hästen. Om det så gäller tvådagars hoppkurs, eller som idag, en helt kravlös skrittrunda. Jag njuter av varje steg hon för mig framåt.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.