• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sopa rent framför din egen dörr först, korkskalle

  De "vänner" man har på facebook... Åh, jag kan inte låta bli att bli provocerad över den skit som delas! Det vanliga är rasistskräpet som regelbundet armbågar sig fram bland bråk i hästgrupper och polerade volvos i mitt flöde. Jag gör för det mesta vad jag kan i det läget, men vem orkar dra det lasset VARJE gång? Tyvärr är det inte jag. Viss skit faller mellan fingrarna.
   
  Men så har vi dessa korkskallar som delar rena felaktigheter i djurhanteringen. Mycket är fel. Mycket är tragiskt. Mycket är vedervärdigt och vidrigt på många plan. Men det är nästan uteslutande utomlands. Djurhantering och slakttransporter UTOMLANDS. Det är inte på något vis acceptabelt, utan vrider sig i hjärtat precis lika mycket. Men det är fortfarande inte de svenska djuren, med svensk hantering och svensk transport. Vi har lagar och regler som styr och djuren här är väldigt mycket mer värdefulla än vad de är i snudd på alla andra länder. Jag är så trött på den bullshit som sprids. Det är rena lögner. Fine, det är upp till dig om du vill äta kött eller inte, dricka mjölk eller inte, äta ägg eller inte.
   
  Genom att äta svenskt så har du gjort ett val - djuret på tallriken har mått bra, fått vara ute, haft kompisar och levt ett bra liv. En mjölkko VILL bli mjölkad. Men ja, den är framavlad. Precis som att islandshästen ser ut som den gör, hopphästen ser ut som den gör, dressyrhästen ser ut som den gör, och så vidare.
   
  Det hade kunnat räcka här. Men det gör ju inte det. Precis som flera andra (bl a Johanna i detta inlägg) har poängterat så är det helt orimligt att själv exploatera hästar för eget jävla nöjes skull; ridning, körning, avel, hagprydnad - you name it! Poängen i "det är inte naturligt för oss att dricka KAAALVVEEEENS mjölk" och "man kan äta annat än KÖÖÖÖÖTT" - av exakt samma anledning är det rätt mycket dubbelmoral att själv ställa in ett flock- och flyktdjur i en låda halva dygnet, och i en inhängad, i bästa fall(!), den andra halvan av dygnet. En stund om dagen ska det dessutom handla om en rätt ologisk aktivitet. Spring runt med huvudet i en fixerad position och gör cirklar, dra runt på en tlll ändamålet tillverkad grej som någon sitter på och på sätt och vis jagar hästen framför sig, eller hoppar utan logik över pinnar på höjden, "förgriper sig" på  (eller hur var det nu? morons) för att stoppa in lite väl utvalda spermier för att göra en ny individ att bruka efter önskemål, eller kanske bara ha den instängd för att titta på den? Lära den konster är ju också väldigt naturligt btw. Vifta med ett rep och djupt tro på att hästen är tankeläsare. För att inte snacka om skor. Eller för all del den läderutrusning som tydligen helt plötsligt är helt okej att använda i samband med att nyttja hästen för rent nöjes skull... Hm, jag tror jag hatar er, eller nej, jag hatar er. Vidriga äckel till att lita blint på en sak, och göra motsatsen utan att reflektera över det. Tvi.
   
  Mvh förtär svenskt kött, mjölk, bär inte päls men rider och hoppar över ologiska pinnar i min läderutrustning.
   
  Detta:
   
  ... är inte värre än detta:
  Jag är inte nöjd förrän du, som delar denna blaska, inte längre är hästägare alls. Faktiskt är jag inte nöjd förrän du inte längre är hund-, katt-, kanin-, eller någon som helst djurägare överhuvudtaget faktiskt.


  Kommentarer
  Johanna

  Vad bra du utvecklade mina små tankegångar, kunde inte sagt det bättre själv! ;)

  2017-01-05 @ 22:19:00


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.