• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Söndagens Toytoy

  Hon fick ääääntligen gå på sin favoritäng och i vanligt ordning blev det lite halvstorslagen entré med ett varv frust, bock, bus, skak innan vi kunde börja göra nytta.
   
  Det är mycket rent ridbart som inte riktigt fungerar med Latoyahästen. Ibland svänger det dåligt, ibland svänger det alldeles för mycket, ibland går det inte framåt när det ska gå framåt men nästan alltid så bromsar det riktigt, riktigt dåligt. Så broms är primärt för att kunna sikta på högre höjder. Det andra fungerar ju ändå ibland, haha.
   
  Efter att hon fått rulla igång så höll vi oss på en åtta med två 15-ish metersvolter. Halt där de gick ihop och så ett varv galopp, halt, ny galopp åt andra varvet. Så höll vi på ett tag. Galopp av den anledning för att göra lydnaden så allra rolig det bara går. Det gick förvånansvärt bra! De sista gångerna gjorde jag bara galoppombyte där halten brukade vara och första gången någonsin hade hon en skitbra precision på dem och nästan alla gånger blev de alldeles perfekta - sååå kul!
   
  Sedan red vi lite mer fram och tillbaka på ängen och skulle göra skritt-trav-övergångar i mängder. Men det är svårt utan att ha en viss punkt att sikta in sig på och även om man försöker så är det lätt att det blir lite "flytande" när man har så stor yta att vara på. Men så fick jag världens snilleblixt och nyttjade trädens skuggor som lagt sig väldigt passande där vi red. Träden står på andra sidan vägen och sträcker sig avlångt tvärs över vår väg - peeerfekt! Skuggorna var av olika "styrkor" ( i mörker) och olika långa, men mestadels var det granar eller några träd ihop så det blev några skrittsteg (2, 3, 4 meter typ) innan vi travade (10-15 m) till nästa skrittställe. Det är ju fördröjning på bromsen så det är inte alltid snyggt och enligt skolboken men vi gjorde det ändå! Alltså jag märker ju vilka låga krav jag ställer på hästen, men så är hon ju rätt grön för att vara fem ändå. Jag har ju behövt jobba med en del med bjudningen till att börja med. Lite släpig blev hon i traven efter en stund, när hon förstod att jag snart skulle bryta av igen. Men inte slö liksom, bara lite släpig i stegen. Och hellre det just nu. Är bra sugen på att fortsätta nöta övergångar nu så att det lossnar till slut. Det kommer underlätta så mycket i hoppningen och då kan vi fokusera på "viktigare saker", eller jao, mer gren-anpassade saker, är väl närmare sanningen. (Man ska passa sig för att kalla grundridning för oviktigt, hehe.) Förutom den släpigheten som uppkom, så har hon fortsatt ha mer bjudning och har därför genast blivit mycket roligare att rida. Hoppas innerligt att det håller i sig eller allra helst är permanent.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.