• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Pärlis

  Jag kör dagpass nu onsdag torsdag, och det är den väldigt tidiga dagen i morgon, så tanken är att lägga mig klockan 18. Glömde precis bort mina kakor i ugnen = förstörda (*gråter*), men i övrigt är jag i fas. För en gångs skull kommer jag verkligen lyckas lägga mig tidigt när det vankas uppstigning klockan 03. Känns riktigt bra.
   
  Latoya vad på väg till ängen, men idag skulle vi rida i skogen och byn. Hon var tittig, tråkig och slö tyvärr, men det är ju inget nytt. Där föll hoppet om att hon hade blivit bättre på att ta sig framåt av egen vilja. Jaja, i morgon blir det ängen igen och då kommer hon garanterat vara trevligare igen. Så det är bara att kämpa på, och envist driva på henne varje gång vi ska utanför gårdens gränser och röra på oss.
   
  Sen tog jag ut Pärla. När jag stängde dörren och sedan vände mig om så fick jag se en väldigt bekant syn; en guppande, gul fjordrumpa på väg mot egna äventyr. Precis som på den gamla goda tiden, haha! Men denna gång höll hon inte riktigt samma hastighet, eller hade samma uthållighet, utan jag fick tag i henne efter typ bara fem minuter eller så. För tio år sedan så kunde det ta en halvtimme och jag blev rätt förbannad på henne mer än en gång. Sen gick vi i slowmotion ner till ängen. Man får vara lite trött när man är 27. Satt upp och bad henne sen trava. Likt en symaskin trampade hon på med friska steg. Galoppen likaså. Och hon var JÄTTEMJUK i sidorna och riktigt arbetsvillig. Jag blev sjukt förvånad. Det verkar vara den mest genomridna hästen i mitt stall och ändå rids hon knappt något längre. Slöseri. Tänkte också meddela att det var mer ös i denna fluffiga, gamla kropp än vad det är i Latoya, 5 år, hahaha. Det är en mentalitet i kallbloden som inte finns i någon annan hästtyp, och jag älskar den av hela mitt hjärta. Hästen liksom bara SKA göra det man ber om - oavsett om den dör på kuppen, typ. Arbetshäst ❤ Och ja! Hon BOCKADE flera gånger! Alltså, kan man som hästägare bli lyckligare än när man håller liv i sin gamla trotjänare och den är i bättre skick än man trodde. Wow. Hon var ohindrat dagens höjdpunkt. Lycka! Jag satt på henne i max en kvart och gick bredvid henne ner till ängen och hem igen. Det var alldeles lagom motion för den här tanten. Fantastiska Pärla. Måtte hon bli odödlig ❤
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.