• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nöjd

  Skitnöjd är jag. Hovis var som vanligt i tid och vid gott humör trots att jag bad om en ny, tidigare tid, hehe. Började med Latoyahästen som var skitduktig som hon allt som oftast är. Därefter Aleccis och jag nämnde något med "undra om vi ser något tecken på någon gammal böld den här gången" typ, och mycket riktigt. Vänster fram, insidan av hoven, vid trakten. Där fanns det som vi letade efter i höstas! En gammal böldjävel som spökat. Stoppade in bakteriedödande för säkerhetsskull och så ny doja. Och nya älskade, kära, mycket saknade elitbroddar. Nu jävlar är vi rustade för vinterväg! Pärla fick sig en översyn också.
   
  Sedan var det ridning och A gick i skogen, ner mot byn och så dahlseda+flugeby i skymningen. Hon var framåt som vanligt och jag la extra fokus på mjuk hand. Det gick bra nästan jämt. Hon lyssnar dåligt, dvs jag får inget gensvar och det är klart att det är vad jag definierar som "stark häst". Men annars så kändes det ändå okej. Ingen tråkig dragkamp eller så, bara lite vanligt, hederlig fördröjning på bromsen.
   
  Sist ut var Latoyahästen, hahahah. Kände redan från framskrittningen att vi nog skulle ha en bra dag idag. Hon skrittade i jämnt tempo precis som en vanlig häst. Imponerande va? Hahaha. Annars går det lite trögt redan från start; släpar benen efter sig, går dit näsan pekar = sicksack på grusvägen, och stannar ibland och tittar på saker. Hon har inga problem att lämna flocken, utan det är rent ointresse. Hon lallar runt i sin egen värld och gör vad som faller henne in. Självständig unghäst med mycket självförtroende att upptäcka världen på egen hand (när det passar) </3
   
  När vi kom till korsningen där vi brukar börja trava så skuttade hon glatt iväg i galopp. Jag lät henne såklart, hehe. Låter henne alltid springa när hon vill. (Det är så man får lydiga hästar. Inte, hahaha. Men kompisar, det är vi! ;)) Trav nedför backen där det skulle vara skritt (... hoppsan, inte första gången det var trav där) mer galopp och i byn och massa glatt skak på huvudet. Glad unghäst! Hon var ovanligt piggelin idag och jag är skitnöjd!
   
  Det var såklart helt mörkt när vi red, men det bekom oss inte. När hon reagerade på något så fick jag faktiskt önskad reaktion istället för den vanliga. Någon gång stannade hon till och tittade lite, men annars så svarade hon med fullt ös några galoppsprång - och som potentiell fälttävlanshäst så är det absolut explosiv reaktion jag föredrar. I alla fall från denna häst. Hade det varit en annan häst hade jag säkert känt annorlunda. Men jag uppmuntrar all form av framåt-energi, för att förhoppningsvis lägga en grund där framåt per automatik ska betyda "bra"/positivitet. Åh, jag är så nöjd idag! Hoppas det håller i sig för resten av hennes liv nu då ;)
   
  Latoyahästen med riktiga racerdojor idag!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.