• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • När det fungerar!

  Mina vevande nävar måste arbetas bort NU - lika snabbt som de hälsat på, lika snabbt ska de tillbaka där de kom. Därför måste de lyssna (och förstå...) när jag vill stoppa tillbaka innerbogen där den kom ifrån, och även kunna forma hästen med min innerskänkel.
   
  Idag fick Latoyahäst traska ner till en av ängarna för lite "skolning". Efter att jag känt på henne lite så tänkte jag fortsätta på volter. Redan i första galoppen i samma galopp som vanligt så skickade hon röven i en skruv och spark. Då la jag faktiskt på spöt på röven två gånger och vips, en bock men sen kunde hon galoppera som en normal häst hela resten av passet! (Och jag som låtit henne komma undan i "äsch, hon är nog bara svag"-anda. Pfft, hon vet exakt var hon har mig, hahaha!)
   
  Jag hade lite högre tankar och krav idag, och har kämpat målinriktat på att verkligen stoppa in bogjävlarna där de ska vara. Det har ändå gett resultat! Bättre i höger varv än vänster i vanlig ordning, men hon har verkligen ansträngt sig. Kämpat på bra, varit positiv, inte varit slö - i och för sig har jag inte tillåtit henne någon fördröjning utan har direkt petat med dressyrspöt bakom skänkeln om hon inte svarat framåt direkt. Jag är SÅ NÖJD med henne idag. Hon var jätteduktig. Nu vet jag att jag faktiskt kan börja kräva mer av henne, och att hon ge mig det svar jag vill ha. Hon springer runt på sina bogar mest hela tiden och känns väldigt framtung, så jag började också försöka rida henne till att bära mer vikt bak och komma upp lite framtill. I några steg ett par gånger fick jag till en skillnad i henne som jag önskar kunna hitta varje pass en vacker dag.
   
  Bogarna, övergångar och att få henne att ta mer vikt bak - när dessa grunder sitter så kommer hon fanimej gå att göra vad jag vill med sen! Hoppas motivationen håller i sig.
   
   
  Aleccis hade en lite mer spänd dag idag. Inte så att hon var spänd-spänd, utan mer det där att hon scannar av miljön hela tiden, men ändå svarar på mig. Däremot svarar hon inte till de vanliga 90 procenten, utan snarare 60-70, vilket gjorde att tillsammans med det ofokus som plötsligt dök upp i mig, var det inte en bra dag att trimma på äng. Utan jag red bara så länge att jag "fått ihop" henne i alla gångarter i båda varven och sen fick det bli en uteritt i skogen i stället. Jag vill inte förstöra något, och det var en sådan dag när jag vill mycket men kan jag inte koncentera mig så blir det inte bra. Det är lätt att vara orättvis mot hästen då. Så vi fortsatte vara glada och begav oss ut på en tur i stället. A var nära till "action" hela tiden, och ryckte till för saker som inte fanns och vände runt pga en läskig gren. Vi rullade lugnt(! helt ärligt) uppför himlabacken och skritt bort till vändplanen, lite mer galopp tillbaka uppför den mindre sluttande backen och sen skritt nedför himlabacken. Därefter höll jag henne i lugn tempo resten av rundan och är väldigt nöjd med min insats. Hon lyssnade bra på min hand (tack vare att bra ridning fanns kvar i min kropp sedan igår, thankyouuu) och jag kunde även locka fram lite tryck bakifrån utan att hon tog det som hastighet. Hon kämpade på och jag är glad att jag bytte taktik idag. Är väldigt nöjd med henne också, "trots allt", haha. En dag som idag kunde ha varit en mindre bra dag.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.