• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lydnadsövningar, tack

  Jag har så mycket roligt inplanerat den närmsta tiden! Mycket hoppning, typ varje dag de närmsta dagarna. Nyttigt! Lyxen med tre hästar i träning inför tävlingssäsongen. Älskar det! Latoya hoppas troligtvis idag. Aleccis går träningshelgen, antar att det är markarbete-ish på lördag och mer ren hoppning på söndag..? Sacke hoppas i morgon. Hoppning fre-lör-sön. Känns väldigt, väldigt bra.
   
  Nu verkar Sackes titt-spärrar släppa mer och mer, och då känner jag att vi nu kan börja fokusera på "ren" träning, istället för att "bara" presentera många olika hinder för att träna bort tittigheten. Jag är inne på att bygga upp små räcken på ena sidan där jag minsanna ska få in rätt antal galopsprång (lättare sagt än gjort när han drar på, hehe) och sedan borde han gå någon studs igen, kan jag tycka, för det är alltid nyttigt. Ska fundera vidare på vad jag mer ska hitta på för lydnads-övning till passet med honom. Latoya borde med börja få lite, lite svårare uppgifter. Här sitter jag ovanligt tom i skallen faktiskt. För min egen del så är det alltid och åter alltid aktuellt med bana. Jag känner mig mer och mer säker på långa distanser, men den osäkerhet vi planterade förra året sitter äckigt djupt. Det är alltså ögat, avsprångspunkten, som jag är rädd för att fucka upp när vi har lång väg fram till hindret. Men nu har det egentligen gått bra förhållandevis länge. Kan inte minnas att det hänt något katastrofdåligt (eller ens bara dåligt, minus katastrof?) inomhus ens? Jag behöver ständigt bli bättre, och vill nöta hinder. Men hinder får man ju presenterade för sig nästan oavsett vad man gör (även om det skiljer på placering, höjd, utseende, tanke bakom osv), så det är definitivt inte något problem.
   
  Så jao, lydnad, styrka/gymnastik och långa distanser är väl egentlingen summan av vad som ärligt talat är aktuellt med samtliga hästar inklusive ryttaren. Jag är tokmotiverad inför träningshelgen med A! Hoppas på bra hjälp och övningar/tankar att plocka med mig. Ebba kommer följa med och dokumentera, så det blir skitbra! :D
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.