• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoyas hoppning i fredags

  I fredags stoppade jag in Latoyahästen i lådan och åkte in till klubben för att hoppa henne. Linje räcke-oxer på långsidan, en oxer på mitten på andra långsidan, räcke på diagonalen som även var bruten linje till räcket på långsidan, och två studs på andra diagonalen som även var bruten linje till oxern. Fem galoppsprång på alla distanser, men lite väl långt på långsidan.
   
  Red och hoppade fram lilla hästen och hon kändes jättefin! Det är ju helt klart lydnaden som inte är helt hundra (oookej, ärligt talat ganska långt ifrån hundra... fortfarande), och så vänsterbogen i vänster varv. Annars känns hon riktigt bra! Hoppade fram och hon var glad, och pigg, för att vara Latoya. Ökade mot hindren och tyckte det var alldeles superkul.
   
  Rullade över dem i en bana och la upp dem något sedan (85-95 cm, så tar det mjukt och snällt). Hoppade en vända till och hon är såå lätt på hinder, ökar vidare och klipper som ingenting. En gång kom vi rejält stort på oxern på linjen men hon kliver av och tar i bara. La en bock precis efter landningen, haha. Jag ÄLSKAR verkligen hur hon inte alls börjar måtta och trampar om, utan att hon hellre klipper. Det går ju inte när hindren blir högre givetvis och antagigen är det väl "ungt och oförstört", snarare än något naturligt att hon väljer det alternativet. Men ändå! Pärla trampar ju om till förbannelse om det skulle vara minsta lilla stort, så jag tänker på alla sätt bevara det mod i henne att hon ska fortsätta våga gå stort om det behövs.
   
  Var sååå nöjd med henne efteråt. Hon gav en riktigt bra känsla och jag levde på detta pass ett dygn eller så (tills träningen med A på lördag då jag levde på nästa bra hoppass istället/också, haha). Det kan ju inte bli bättre än glad häst och glad ryttare när man gjort en träning och allt bara har suttit. Dessutom så var det nu andra gången på rätt kort tid som vi åkte själva och även det gör ju att det känns extra bra. Jag SKA (måste) kunna åka med själv med hästarna, så detta är en efterlängtad punkt att bocka av. Vi har ju provat att åka själva tidigare, men nu känner jag att vi hittat en långsiktig lösning och en metod som jag helt och hållet står för. Jag är verkligen såå nöjd på alla plan!
   
  Just det. I Kalmar i höstas så "hände ju något" på framhoppningen med oxrar. Vi tappade energi i anridningen och L stannde. Inget konstigt, men hon petade ner frambommen med nosen när vi stod still. Sen fick jag inte över henne över oxern alls, utan fortsatte hoppa fram på räcket bara. Inne på banan hade hon samma mod som vanligt. Inför andra klassen la vi ner oxern rejält (vi hade mycket mer tid), bara så att hon skulle få ta sig över den. Hoppade den på typ 70-80 någon gång med, men höll oss på räcket sedan för säkerhets skull. Samma sak på banan som till klassen innan; hon hade modet och klippte alla hinder. Men som jag skrev då så tänker jag inte göra en grej av det, men jag kommer komma ihåg det. Förra (och även första) hoppningen för året ville jag därför ha med en oxer men väldigt, väldigt liten som vi först hoppade som ett räcke åt båda håll. Hoppade den på typ 85 sista varvet och det verkade inte finnas i hennes minne vad som hände i Kalmar. Samma sak var det i fredags när vi hoppade. Det var även lite titthinder framplockat, och en rätt stor vattenmatta under oxern på långsidan. Hon är ju inte ett dugg tittig på hinder, inte ens vattenmatta, så jag räknade inte med några problem. Mycket riktigt så gick hon som tåget på allt i hennes väg; räcke, oxer, studs, tittigt eller otittigt. Hoppas innerligt att det bara var en dipp i skallen och inget mer med det - och det känns verkligen precis så, dessutom.
   
  Vi börjar snällt och inbjudande på P&Jn till helgen; 80 och 90 cm går hon då. Det blir skitbra!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.