• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • HUR KAN DU GILLA ATT EN DOG?!

  Sociala medier. Det är 2017, och alla vet vad "like"/"gilla" är. Ett ord - men nästan alla tolkar det olika.
   
  Det är som att en viss del av befolkningen ser sig själv som lite smått heliga och håller hårt i sina "likes". De scrollar, tar del av, men klickar sällan på "like". Jag säger inte att det är fel, för det är liksom frivilligt, jag säger bara att det är är så. Medan andra följer av genuint intresse och gillar allt hejvilt. Återigen - säger inte att det är fel, för det är - fortfarande - frivilligt. Det finns även lite däremellan; vissa som aldrig klickar på like, och andra som klickar på like även när de inte ordagrant gillar; vi pratar sympatilike.
   
  Jag tycker sånt här är intressant, för det finns ju inga regler. Utan antagligen hör det ihop med personlighet, I guess. Och vad är ett "like" värt? Jag tänkte dra min verison. Alltså detta inlägg skriver jag bara för att det blivit mycket "dagens ridpass" den senaste tiden, haha. #krystar
   
  Jag tycker att det hör till att man trycker på "like" på bilder/filmer som ens IRL-kompisar (och även sociala medier-kompisar - alla räknas) lägger upp. Det är väl en självklarhet att man gillar ens kompisar - även om det nu lät som en mycket PERSONLIG form av bekräftelse, vilket jag inte tycker att det är. Men för mig är det konstigt (och typ "dissande") att inte gilla en väns bild/film. Man gör inte så. #dåligvän hahaha.
   
  I mina ögon är inte ett "like" liksom livsavgörande i styrka, utan det är ärligt talat väldigt litet. Men så blir det ju när man "gillar allt" och sprider likes omkring sig, precis som jag gör. Det är ju inte så att alla får ett visst antal likes som man får vårda ömt ;) Samtidigt är "likes" väldigt värdefulla i känsliga sammanhang (vid typ känsliga frågor och till den som känner sig utanför "IRL").
   
  Men så är inte alla bilder/filmer på flygande hästar och glansiga volvobilar, utan det finns rätt mycket annat i flödet som ändå har samma valmöjlighet i nederkant; gilla, kommentera, dela. Inget nytt, så långt.
   
  Rätt som det är dyker det upp inte bara clickbaits, reklam/annonser och rent skräp, utan här och där springer man på lite olika artiklar. Det är inte svårt att klicka på "like" när mjölkpriset höjs. "Gilla" lika med gilla.
   
  Men så har vi baksidan av världen. Olyckor, sjukdomsfall, annat skit och sorgligheter. I mina ögon är det inte att ordagrant verkligen GILLA händelsen (eller utgången av händelsen) i en sådan artikel genom att trycka på "like". Jag tycker det är den form av bekräftelse, empati och ja, i viss del bekräftelse, med ett sådan klick. Där ser man att vi är väldigt olika. I kommentarsfält kan man läsa "Hur kan x personer GILLA detta?!" och så är de förtvivlade. Ja, men det är ju för att vi har olika syn på vad detta klick innebär.
   
  Och det här var precis jag som stal några minuter från ditt liv. Pöss.
   
  Lillis


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.