• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Har ni fest eller?

   
  Lämnade djuren såhär (ovan) igår, och möttes av detta när jag kom ut idag:
   
   
  Jahapp. Så nära naket man kan komma förutom bogskyddet då. Hon hade varit utan täcke ett tag för det hade frusit fast snö på baken. Den lilla päls som har vuxit ut efter att hon klipptes stod rakt ut och försökte göra sitt jobb så gott den kunde. Det var ett par minus när jag kom ut, och det är ju inget svårt för dem att klara den kylan. Hon stod inte ens och åt (= hålla värmen) när jag kom, och skakade (tillverka brunt fett = hålla värmen) inte heller. Och verkade inte allmänpåverkad heller. Även att man vet att de klarar det, så är det ju inget man vill experimentera med vind för våg heller hur som helst. Jag är i alla fall glad för att det var just några minus och "torrt". För regn och rusk hade varit värre. Dessutom hade hon nog varit rätt geggig hela hon, om det hade varit lite varmare, hehe.
   
  Inför ridningen så tänkte jag ändå på att hon kunde vara lite slöare om det gått åt mer energi än vanligt att hålla kroppen i skick. Men jag hade helt fel! Hon var pigg (pigg för att vara en Latoyahäst), glad och busig! Lät henne galoppera igång kroppen efter framskrittningen och hon frustade vart tredje galoppsprång i ett och ett halvt varv runt ängen, med bock och bus. Sååå glad! Vi dressyrade bäst vi kunde (ibland går det skitbra och ibland går det inte ens att svänga, haha. Herregud vad vi ligger efter!) Överlag var hon finfin idag och jag är nöjd med henne!
   
  Aleccis och jag fortsatte som sagt lite i gårdagens tecken. Men jag slängde faktiskt på fusksnöret. Jag har sagt det förut men säger det igen - det är så sjukt hur jag skärper till mina händer och direkt får Aleccis ett stöd och vips är hon kanoners! Idag var hon lugn, lydig, stadig, mjuk och underbar. Ett tag så var hon lite laddad och föll in i galopp mest hela tiden, men fortfarande i ett lugn. Jag hittade en trevlig yttertygel i vänster varv och ja, det enda jag kan säga är att jag är skitnöjd med henne.
   
  Jag är riktigt nöjd med båda hästarna idag! :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.