• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dressyr

  Dressyrsadeln på hästen, favoritängen frusen = dressyr på favoritängen. Jag och Aleccis gjorde ett till två tredjedelar nyttigt, bra dressyrpass och så den sista tredjedelen var ren besvikelse. Efter uppvärmningen la vi sedan fokus på dagens planer: mycket övergångar. Dessa la jag på mina favoritserpentinbågar (mycket favorit här). Hyfsat lång väg mellan bågarna (dvs det "raka") och väldigt många bågar. Först gjorde vi bågarna i trav och skrittade lite där det var rakt. Sedan avancerade vi och galopperade i bågarna, bröt av till trav, ner till skritt, upp till trav och ny galoppfattning. Men det Aleccis läste övningen annorlunda och såg snarare målet än resan dit; hon såg att vi skulle fatta ny galopp och blev därför inte helt lydig tillbaka och när jag bromsade mer så blev det snarare en halt istället för skritt. Det gick dock inte såå illa överlag, utan vi kämpade på och det kändes som en början. A var så mycket "hos mig" som jag kan förvänta mig, och även om hon vill framåt så kändes hon ändå koncentrerad.
   
  Därför blev jag förvånad när hon reagerade på något långt borta på ena "långsidan" av ängen. Hon blev spänd, jag tappa de fokus, hon blev svårpåverkad och stark, jag mötte med (gud förbjude) starkare hand, hon blev mer och mer på tårna och nästan stressad och jag ville bara för allt i världen hitta tillbaka till den känslan vi hade strax innan.
   
  Det blev inte så mycket bättre sedan tyvärr, men innan jag avslutade (kändes helt onödigt att börja bråka, för det finns ju ALDRIG något att "bråka om". Bara dålig balansgång mellan vad man vill och vad man reder ut), så lät jag henne rulla på en större volt och försökte bara ha ett trevligt stöd och hitta tajmingen mellan ffa innerskänkel och yttertygel. Innan vi skrittade av så provade jag att ställa henne, mjuk men tydligt, kanske mycket åt båda håll. Hon svarade JÄTTEbra på det. Så jag försökte verkligen känna mig nöjd, även att jag blev rätt besviken efter att hon reagerade (och skyggade) en stund tidigare. Hon är ju ändå världens bästa. Alltid.
   
  I morgon tänkte jag dock ta hoppsadeln och "fortsätta där vi slutade" fast samtidigt inte. Jag har absolut inga planer på att ta åt hårdhandskarna och nå målet, nej nej, utan snarare backa bandet och försöka rulla runt på eventuellt samma övning men med mindre förväntningar och bara känna att det fungerar när jag inte samtidigt ser framför mig hur vi ska starta OS utan det räcker ju ändå med att vi försöker. Känns som det blir bra!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.