• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det går bra nu kompis

  Jobb lördag och söndag, så hästarna fick stå. Det kändes ändå rätt bra; lite vila kändes bra att stoppa in. Jag har lyckats variera träningen riktigt bra den senaste tiden (typ hela vintern) och är väldigt nöjd med det. Nej, jag tänker inte ens ha dåligt samvete över att de stod två dagar.
   
  Idag så var det ett par plusgrader och tö. Slask. Och så nära isgata det bara kan bli i byn. Inte en jävla chans att jag tar ut A på det när hon är så gott som obroddad. Men Latoya gick en sväng. Sprang på en granne i byn och tog sällskap halva turen. Trevligt. Och Latoyahästen fick därför skritta en del. Det var nog tur, för på den första delen av rudan har hon lyckats tappa en sko utan att jag har märkt det. Vi kom nämligen hem med bara tre. Suuuck. Hade jag en gammal broddad sko att slå på då? Nej. Är jag intresserad av att slå på en begagnad sko på min nyblivna femåring? Helst inte. Jag har gjort det så många gånger att jag känner mig säker på vad jag sysslar med, men jag vill ändå inte riskera att hon får ett sömstick eller annan skit. Det är lätt att komma innanför lamellranden...
   
  Så nu ser det trögt ut på träningsfronten. Men jag ledde ner Aleccis till ängen och longerade henne i tjugo minuter. Bättre än inget tänker jag. Hon halkade till en handfull gånger så det var inte heller optimalt, men någon form av rörelse och motion måste de ju ha! Jag hade kunnat ta med henne in och rida i ridhuset, men hjälmen var inte med så det hade bara varit dumt och provocerande. Tar med hjälmen i morgon så det alternativet finns om underlaget suger.
   
  Under de timmarna jag var ute i stallet så såg man skillad på hur det växte fram en gusväg under snön. Därför är jag försiktigt optimistisk inför morgondagens motion. Går det att ta sig fram utan att riskera att fläka sig sönder och samman så tar vi en sväng, annars så plockar jag med mig henne.
   
  Plan B med Latoyahästen är att hämta den sko som jag tror att jag är skyldig till att ha tappat med någon av hästarna typ förra vintern, som någon har sett och hängt upp på en staketstolpe efter skogen, ner mot byn, för den ser bekant ut, haha. Är det en etta (båda har ettor fram, och jag tror det är A som tappade en vänsterfram om jag inte blandar ihop med andra tappskor och då kaaan jag ha tur att den fungerar) så slår jag helt enkelt på den ändå. Latoyahästen måste med ridas. Har ju planer för henne med och då kan man inte hålla på att vila hit och dit. Skrev till hovis, men vet att hon har fullt och att man får vänta till sin bokade tid. Men jag försökte i alla fall, haha.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.