• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppning med Latoya

  Igår gick Aleccis ett trompass på ängen och Latoya skulle hoppa en sväng till inför tävlingen i helgen. Aleccis kändes helt okej-trevlig och fick rulla en del i förvänd galopp bland annat.
   
  Till Latoya tänkte jag bygga en båge med en oxer och ett räcke, där bågen gick in mot medellinjen. På andra långsidan tänkte jag att hon skulle hoppa en variant av en liten trekombination med räcke - sockerbitshinder - räcke.
   
  Värmde igång och hon kändes inte ens slö! Hon var uppmärksam på omgivningen och lyssnade på andra ryttarens smackningar (vilket jag tog som något positivt = hon tänkte ju framåt!). I galoppen så hade hon till och med ett sug framåt i min hand (<3). Det kändes väldigt lovande!
   
  Rullade igång över hindren och hon hoppade väldigt runt och väl. Det kändes jättebra att sitta på hennes rygg. Dessutom tycker hon det är kul och hoppar med både glädje och självförtroende. Hon gav verkligen skittrevlig känsla!
   
  Höjde sedan upp hindren på bågen på metern och rullade över dem. Trots att hon reagerade i ena hörnet då det var en person som försökte bli kvitt isen där ute så kunde hon ändå fokusera på hindren. Alltså vi vinglade och hon drog inåt, men ändå kunde vi rida på hindret och hon fokuserade på det. Det är ju inte optimalt att rida så på hindren när man vill lägga en bra grund för en unghäst, men ändå skönt att känna hur hon reagerar i en sådan situation. Hon gjorde bättre anridningar efter det sedan. "Trekombinationen" lät jag bara ligga på 70 förutom sockerbitshindret som ju är lite lägre. Det räckte så, och hon hoppade väldigt glatt igenom den varje gång. Hon var så glad och så fin!
   
  Jag la faktiskt upp bakbommen på oxern på 110 och satte upp en bra galopp, höll om och styrde mot den. Hon hoppade SÅÅ fint! Och hon är sjukt okomplicerad. Vi kom perfekt och hon skuttade över. Så runt, mjukt och väldigt väl. Det känns att det ändå finns en del språng i denna häst. Och så har hon precis samma mod, glädje och självförtroende även när jag la upp hindret. Vi hoppade det bara en gång, men tog räcket någon gång mer och rullade igenom "trekombinationen" lite till innan vi var klara.
   
  Åh, nu har hon gett mig två SKITBRA hoppass! Jag är så glad och nöjd, och stolt(!), över henne. Så duktig! Det känns riktigt bra inför tävlingen. Hoppas vi kan fortsätta på samma spår. Fina lilla skrutthäst. <3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.