• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppning med Aleccis

  Åkte in med min favorit-A och hoppade lite. Värmde upp extra länge och rullade sedan igång. Hon var piggelin men jag funderar nästan på om hon kändes lite, lite stum på gummipelhamet..? Kanske borde prova att hoppa på Nathe/flippanbettet igen? Sista jag provade så gick det inte så bra, hahahah. Som att hoppa på tränsbett. Hejdåååååå, sa hon. För mjuk/mild/tunn(?) mundel. Inte vet jag, men hon har absolut gått som bäst på gummipelhamet som ju är lite grövre och snäppet hårdare, även om det fortfarade går att böja ihop utan problem.
   
  Jag hittade inte till den där ridningen jag ständigt letar efter och ibland hittar, men ibland inte hittar. Idag var en sådan dag när jag inte hittade den. Det är fysiskt sett inte särskilt svår - egentligen -  men ändå hittar jag inte känslan. Även att jag tycker jag gör likadant de gångerna när jag hittar rätt, som när jag inte hittar rätt. Men även om inte den fysiska känslan i min sits och ridning var helt tiptop, så kom jag fan på en annan sak! Tänkte på en viss grej, och tror fan jag knäckte nöten litegrann!
   
  Hoppade runt och hon gick som tåget. La upp dem lite till och skuttade runt där med, men jag är inte helt nöjd även om jag är glad och så. 95% nöjd och detta tack vare en tanke som helt klart hjälpte mig. Det finns inga tveksamheter i henne utan hon hoppar med stort självförtroende (3<3<3). Jag tyckte inte att jag hade kontroll helt och hållet alla gånger, och det var väl det, i kombination med att jag inte var helt nöjd med känslan i min ridning, som gjorde de där 5%-en. Hm, kontrollen jag letade efter var inte att hon låg på, utan svaret på mina hjälper, främst skänklarna. Hon går fram och hon flyttar/formar, men jag ville nog ha lite mer. Äsch, nästa gång sitter även känslan!
   
  Precis när jag var klar skulle de sladda, så jag skyndade mig allt jag kunde och kastade upp bommarna och sprang iväg med hinderstöden. Aleccis stod på medellinjen parkerad. Rörde inte en muskel. Fyrhjulningen kom in, och lämnade dörrarna ut helt öppna och så började han köra runt, runt, och kom närmare och närmade Aleccis. Jag sprang vidare med mina hinder och kikade över axeln på Aleccis då och då. Hon stod som det där jävla juleljuset. Alltså FAN vad bäst hon är! Drömhäst. Står där man ställer henne. Från att ha idiothärjat där inne, så står hon sen och halvsover trots hyfsat mycket och hög energinivå runt omkring när jag och fyrhjulingsföraren gjorde vårt. Jag är så förälskad i den här hästen. Drömhäst, drömhäst, drömhäst.
   
   
  Tråkigt med alla dessa reprisbilder. Men vad passar inte bättre än en favoritbild på min favorithäst?
  Kan inte bli mätt på varken bilden eller hästen. Once in a life time-horse.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.