• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Datortid!

  Yeas, Im baack!
   
  Livet har kommit i mellan och här var det väldigt dött. Men det är full rulle med hästar och jobb. I korta drag så har Aleccis fått en "mellanvecka" där hon gått lite lugnare joggturer på raka spår och där jag lagt mycket fokus på min ridning - framför allt kommit ihåg att hålla om henne med skänklarna, vilket nog är en av mina största ovanor. Pigg häst = lätt att glömma benen. Ajabaja. Hon känns kanon och har blivit bättre och bättre för varje dag!
   
   
  Fredagen innan tävlingen så sprang Latoya av sig en sko när vi var ute och red. Jag red samma sväng med A och höll ögonen öppna efter den, men fann den tyvärr inte. Aleccis å andra sidan sprang ju av sig en sko i omhoppningen på tävlingen senast och inte fan tänker jag släppa ut henne i den geggia hagen med tre skor och risk för att fläka sönder hoven trots att jag var 1,5 timme sen till 50-årskalaset jag skulle på. Så den slog jag på innan jag släppte ut henne i hagen igen. Latoya gick däremot utan sko i två dygn. Jag hittade en gammal tappsko som någon hängt upp på en staketpinne, så den åkte jag och hämtade och slog på, på söndagen. Det gick bra och jag har slagit på rätt många tappskor i mina dar så jag är inte orolig utan har koll på det jag behöver ha koll på i det läget. Men jag bråkade lite med en söm som envist vägrade följa önskad vinkel, utan fick göra om den. Inget mer med det. Becka red Latoya och jag Aleccis - alla nöjda och glada. På tisdagen hoppade jag:
   
   
  Latoya var lite lätt "långsam" men hon är ju sådan ibland. Fick inte riktigt till det där snärtiga go:et som hon hade när vi hoppade i Landsbro men hon är förjäkla lätt på hinder alltså! Det är för övrigt det jag ropar efter en runda; "ALLTSÅ HON ÄR SÅ". Fortsättningen, som inte kom med på filmen löd: "JÄLVA LÄTT!". Och det är hon verkligen. Rida på fem eller sex - hon bara gör. Öka på och skicka iväg henne - hon bara gör. Komma knasigt, i dåligt tempo, vinglig väg, inte stötta - hon bara gör. Jag försöker givetvis göra mitt bästa men så är jag bara en glad amatör som vinglar fram och inte serverar hindren på bästa sätt alltid. Det är klart att "alla andra" hästar inte per automatik är lätta, men jag börjar verkligen förstå hur jävla svår Aleccis är och hur sjukt mycket (mer) hon kräver. Det är en barnlek att styra mot hinder på Latoya. (OBS, med det inte sagt att allt i vår karriär kommer gå perfekt. Men känslan är 100% lätthet.) Jag vet inte vad som kommer hända i framtiden, men den dagen hon säljs (om?) så är hon en perfekt övergångshäst. Det är för fan en ponny, hahaha. (Poooooonny<33)
   
  Sedan reds hon några dagar till; endast på raka spår eftersom mina träningsmöjligheter ordagrant töade bort när plusgraderna kom. Förresten så börjar jag göra ett samband: "trimmad" häst på ängen = pigg häst. Skogshäst i skogen = slöare häst. Alltså även när vi ska hoppa. Det känns som att hon är mer "snärt" och har mer "go" när hon trimmas. Så jag hållar tummarna för att det ska torka upp (eller frysa på igen, HAHA *så jävla ond*) så vi kan fortsätta där vi slutade.
   
  Huxflux en dag så var hon inte ren. Jag gjorde i ordning henne som vanligt och skrittade nedför. Skulle börja trava och märkte då att hon var lite ofräsch. Typ snarare öm, än halt. Skrittade genast hem igen. Tog ut henne dagen efter, barbacka och skrittade ner till ängen igen. Oren igen. Lät henne stå. Första dagen skrev jag till hovis. Berättade om tappskon. Nu i helgen har hon vilat och idag kom hovis ut. Som djurägare så rannsakar man ju alltid sig själv först och främst när något inträffar, så jag räknade med att det är jag som gjort bort mig och sömstuckit henne eller dylikt. Hovis kom ut i morse och klämde, kände och tryckte och donade. Noll reaktion. Och hon avfärdade direkt min oro. Alltsååååå, jag hade hellre tagit att jag gjort fel för då hade man vetat vad felet var. Men aja, någon sådan klassisk reaktion bjöd Latoya inte på. Hon har inte varit ett dugg varm, svullen eller haft puls. Därav mitt antagande på skon.
   
  Jag skrittade, travade och vände snävt med Latoya medan hovis kollade och ingen av oss såg någon hälta. Så när hon hade åkt och Aleccis var riden så slängde jag på tränset och åkte barbacka ner till ängen igen. Jag har väldigt, väldigt begränsad möjlighet till longering och eftersom hon inte har varit halt i skritt ändå så har jag tagit till den metoden för att helt enkelt känna efter. Latoya var laddad och snirklig och luftig redan på nervägen. Direkt när vi kom in på ängen så drog hon av några (snälla, tack och lov= bockar. Men hon är hal och jag har ju kapat mycket av manen så jag uppskattade ändå om hon kunde chilla lite, haha. Vände runt i trav i båda varven och hon visade ingen hälta alls. Så skrittade vi hem igen. Och nu tänker jag som så att hon går lite lätt lugnt och fint denna vecka med förhoppning om att vad-det-nu-var är gone with the wind och att vi kan köra på igen. Hon kan absolut ha trampat på något när hon gick utan skon (jag red ju t ex halva passet utan skon, utan att jag märkte det), eller så är det i alla fall sömmen som bråkade som ställt till det.
   
  Jag är i vilket fall bara glad att det verkar ha gått över så pass snabbt ändå. Men jag ropar inte hej än, utan kommer i alla fall de första dagarna bara skritta henne ändå. Sedan känner jag på henne i trav och galopp framåt helgen tänker jag mig. Först då fokuserar vi vidare mot mål och träningsplaner.
   
  "Stanna!" Hästen är där handen är. Tigger absolut ingenting, aldrig. Och det är inte det minsta mitt fel. #godisförattdeärsöta


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.