• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Älskade djur

  I måndags gick båda på ängen. Jag la all fokus på överdrivet försiktig hand för att backa tillbaka och se lite vad hon säger, och hur hon reagerar, vid de olika tygeltagen. Red mycket på en större volt och hade henne ställd en del för att inte bara känna utan även titta på hennes mun. Läpparna, bettets rörelse, hennes reaktion och la även märke till att hon hade lite mer skum runt läpparna. Hmm, mer sits och mindre händer alltså. Ännu mindre händer. Min uppfattning är att jag redan är väldigt mild mot henne, men vi pratar nog supermjuk här. Wake up call! Just nu funderar jag på om hon egentligen är väldigt känslig, och när hon tycker att jag "skriker" så svarar hon med att inte lyssna. "Jag hör vad du säger men tänker inte lyssna när du skriker", tyyyp. Hon lyssnar ju inte på en förhållning när den är snudd på obefintlig heller - i nuläget. Men om min teori stämmer så kommer hon göra det en vacker dag. Svårt det där ändå. När jag ändå tror att man gör på ett visst sätt, men så måste man förfina sig mer. Det är ju redan målet att alltid förfina sina hjälper, men när man lär känna varandra så blir det att man hamar i ett mönster och tror man vet hur hästen vill ha det. Jag ska jobba vidare på detta spår.
   
  Aleccis gick på ett stort fyrkantsspår - bara. Jag red noggranna hörnpasseringar, ställde både inåt och utåt på det långsidan (så hon blev ju på så vis inte "utåtställt" egentligen, men jag ville känna på sidorna och givetvis rida henne rak där mellan också). Övergångar och tempoväxlingar, mer och mindre tryck. Tramp bakifrån och tänka "rulla uppåt". Hon kändes riktigt trevlig för det mesta, och ytterst lite, typ bara en tendens, till att bli lite, lite stark när jag inte fick igenom min hjälp. Tydligare ridning och välplacerad eftergift så svarade hon riktigt bra och jag är mycket nöjd med henne. Hon var finfin!
   
  Igår gjorde vi världens mysigaste grej! Underbart väder och världens bästa hästar. Barbackatur med Aleccis, Latoya som handhäst och Pärla med lös bakom. Skritt, trav och galopp - och bock och bus i sista galoppen för Latoya. De skötte sig såå bra! Jag kan inte säga annat än att det var en dag, och en skogstur, att minnas. Dessutom strålande sol och gnistrande snö. Wow, vad vi njöt.
   
  Idag hoppade jag Aleccis men tar det i ett eget inlägg. Latoya gick på ängen. Min plan var att fortsätta med i måndages spår, men man får ju vara lite flexibel när man rider unghäst, haha. För Latoya var rejält taggad och kunde inte hålla sig på backen, HAHA. Nog för att hon gärna tar några bocksprång ibland men de är milda och snälla. Idag har hon bockat mer på riktigt, och inte lite heller! Vi började med att dörna in på ängen i galopp, efter framskrittning, och hon bockade runt och var skitglad, hahaha. Kan ju inte annat än älska det! Fram och tillbaka, fram och tillbaka red vi längs en kortsida av ängen. Bock, bock, bock. Och tusen sparkar med skruv. Förresten så råkade jag tappa spöt så hoppade av och plockade upp det igen. Men så kom jag fan inte upp på hästen! När hon är pigg så är hon ju lufttig, och inte suga-på-framåt-aktig. Så hon stod där och laddade och kunde definitvt inte stå still så jag kom ju aldrig ens in med foten, hahaha. Herregud. Så jävla laddad häst. Kom upp efter säkert tio minuter, och då hann hon ta två skrittsteg innan det bar iväg igen. Bock, bock, bock. Världens gladaste, busigaste femåring. Men som sagt, hon bockar ju snällt även om hon tog i lite mer idag, och håller sig ju för det mesta på ett och samma spår, dvs har inga planer på att bocka och dra åt andra hållet eller liknande. Inte tappa ryttaren <3 Kollade på klockan och då hade jag ridit henne (nåja, mest åkt med HAHA) i en halvtimme(!!!) och hon var fortfarande inte klar med sina bockar. Som sagt, väldigt taggad häst idag. En stund till tuffade hon runt och luftade, men sedan gjorde vi lite lätt nytta den sista stunden. Galoppfattningar från skritt och ner igen. När hon busade runt så lät jag henne rulla på i galopp och red fram och tillbaka och gjorde en hel del byten. Och så skrittpauser. Hon var liksom inte ens svettig efteråt, så det var ju inget hårt. Bara rulla runt och busa. Så här i efterhand kändes det väldigt bra att låta henne busa istället för att göra nyttiga saker. Det gäller att individanpassa ;)
   
  Önskade att jag hade haft fotograf. Hade varit roligt att ha bilder.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.