• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Värnamo med Latoya, dag 2

  Idag åkte jag själv med min lilla Skrutt. Allt låg kvar i bil och transport sedan igår så det var smidiga förberedelser. Så det var i stort sett bara att hämta djuren, låta dem äta och borsta till den som skulle med. Så in i lådan och iväg!
   
  Det var regnstänk i luften och kom några mindre skurar faktiskt, men det klarnade upp och blev bättre och bättre. Skönt det. Okej att mina hästar är härdade mot väder och vind, men det är inte så himla roligt att rida i regn och rusk om man kan undvika det. Plus att jag inte vill blöta ner utrustningen för jag hatar att putsa den (och gör det därför alldeleees för sällan), haha. Känner att jag inte direkt är ensam om den åsikten, men vi är inte många som står för det ;)
   
  Det blev lite väntan för lilla hästen, men hon står som ett ljus i lådan och väntar tålmodigt. Och som om inte det räcker så har hon nu för tiden inte lika mycket myror i benen i övrig hantering utanför lådan vid diverse tillfällen; typ göra i ordning, vänta på något, köa till besiktning, skritta vid bangång osv. Hon är faktiskt riktigt trevlig och det är inte alls jobbigt på något vis att ta med henne på tävling. Kul med stora framsteg, och att de förstår vad "det handlar om"! Vi (jag och Ebba) kallade dem "den snälla" och "den jobbiga" ett tag - gissa vem som var vem, HAHA.
   
  Banan kändes faktiskt bra. Man kan ju aldrig veta helt säkert förrän man är i den, men det hände saker mest hela tiden och kom ständigt hinder efter hinder. Det passar när man har en häst av den lite långsammare typen. Det är knappt att jag kan kalla henne långsam längre, för jag får numera bra galopp i henne direkt när jag ber om det. Men det är ju ingen Aleccis, så att säga. Denna banan hade jag troligtvis inte fixat med henne, btw. Det fanns inga bromssträckor och andningsställen direkt utan var hinder på hinder konstant, oftast på båge. Så det blev liksom ny anridning hela tiden och i landningen behöver jag en stund på mig att försöka få ordning på min lite hetsiga soldat, hehe. Men åter till Latoya! Det kändes som det kunde passa oss och distanserna var på vår sida de också. Kombinationen var rätt kort, men det är ju definitivt till vår fördel. Dessutom två steg i den och mer än så kan jag fasen inte önska. Planen var att försöka ge henne lite mer plats till räckena på linjerna (femman och sju a), men utan att ta bort galoppen just mot kombinationen så försöka få till det lugnt men fortfarande framåt.
   
  Red igång och hoppade fram. Hon var på samma bra, positiva humör som dagen innan. Hoppar väldigt väl och luftigt, och med bra bjudning mot varje språng. Det kändes bra att gå in på banan.
   
  120 cm, bed. A
  Sätter igång galoppen och hoppar första hindret, vinglar lite mot tvåan men hinner få lite balans i henne den allra sista biten innan avsprånget. Rider fram och ramar in, men fortsätter ändå vingla lite mellan alla hinder faktiskt. Hoppar trean, får framåtläge på fyran, rider på sju men chillar lite i slutet och ger henne mer plats där. Hon hoppar fint! Får helt perfekt språng över sjuan och eftersom vi hade lite svårt att nå över bakbommarna igår så kändes det så bra när hon utan att ens behöva stretcha överdrivet räckte över hur lätt som helst. Vidare på åtta språng bort till kombinationen. Kom lite närmare än jag önskat men jag lät henne backa lite själv och lät henne hoppa lugnt och fint, sedan tryckte jag på henne mellan hindren och la faktiskt även på pisken. Det hade inte behövts, men jag vill för allt i världen att hon ska tänka framåt och ut över B - alltid. Sen vänder jag upp mot åttan och ser inte direkt något läge. Håller men håller också om och vi kommer pissnära där. Hon är bra bussig som viker sig dubbel och hoppar rakt upp för att inte riva (<3) och sen tänka framåt igen och rida mot nian. Ser ett bra läge och ser att "jag inte behöver göra något" (dvs inte behöver ändra något), men blir passiv och slutar rama in henne och då glider vi lite diagonalt mot yttre hinderstöden. Inte värre än att hon hade kunnat ta av om jag red bättre, men nu blev det ett stopp där. Lite snopet, men jag kände ju direkt vad jag gjorde för fel så det är en förarglig miss som jag givetvis tar på mig helt och hållet. Gör en volt och skuttar över som ingenting. Avslutar trevligt över tian. 4 fel.
   
   
  Vi snuddade ettan men annars var hon inte i en endaste bom! Snacka om skillnad mot gårdagen där vi knackade på hälften av bommarna (tre eller fyra knack tror jag det var, plus två nedslag då). Och dessutom räckte hon över alla bakbommar utan vidare anstränging. Det var precis som att hon lärt sig från igår till idag. Tänk vad nära vi var att sätta nollan, ändå! Bara min tabbe ifrån ett kval. Coolt! Det är nästan lite tidigt att räkna med noll-rundor liksom. Så går hon in och gör en kanonrunda! Jag är SÅÅÅ nöjd med allt utom nian, okej åtta men då, haha. Men det syns att jag får kämpa och rida rätt mycket. Det hoppas jag släpper med mer rutin. Just nu driver jag henne med hela mig och det ska ju inte behövas. Men jag är så van vid att det konstant drar på så jag vill ju att det ska dra på. Jag tycker det är lättare att rida ur det, än vad det är att ha en häst som liksom väntar. Jaja, vad ska man säga. Jag är SUPERNÖJD med Latoya och våra rundor i helgen. Det egentligen största misstaget (det som hade kunnat leda till att hon slagit sig) är ju det jag sysslade med i 110n igår. Så det känns ju bra. Annars har snudd på alla avstånd varit tillräckligt bra, och vi har hittat en galopp som fungerar. Nej fasen, jag är riktigt, riktigt nöjd. Kunde inte tro att vi skulle göra så bra rundor sätt till känsla. För känslan har verkligen varit helt fantastisk. Hon är så positiv och kämpar stenhårt för att lösa sin uppgift. Wow, vad stolt jag är över henne. Så duktig!
   
  Eftersom jag åkte själv så var det svårt att räkna med film, men jag kastade mobilen till random publik och fick i alla fall en mobilfilm. Så tacksam. (Obs, jag frågade givetvis först, haha.) Jag är alltså fullt medveten om att man inte ser så mycket, men alla rundor finns på equisport.tv (och där syns det mycket bättre), så för den som vill se i efterhand (man måste dock ha ett konto där då), så finns mina rundor på: fredag klass 1B 110 cm; 24:00-25:30, klass 2B 120 cm; 35:20-37:00 och lördag klass 4B 120 cm; 01:15:00-01:16:40).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.