• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Värnamo cup 3 med Aleccis

  Jag är fortfarande sjuk. Bråkade med illamående och trött huvud och kropp men hade såklart inga andra tankar än att tävla ändå. Men fan vad jobbigt det var de första timmarna på dagen innan det faktiskt blev bättre sedan. Inte går det att äta heller, och rejält uttorkad är jag efter denna hemska period. Klart allt blir svårt utan tillräckligt med näring i kroppen. Men till slut kom vi i alla fall iväg, jag och A! Så plockade vi upp mor och E på vägen.
   
  Gick banan till första klassen och det var bra för minnet; sju, sju och sju. Sju på första linjen, sju på andra linjen (som jag dock tyckte var en meter kortare... hm, fel på benen?) och sju på bågen. Ett steg i kombinationen. Jag tänkte också att jag gärna får flyta ut sikta på åtta språng på bågen där i slutet, just för att hinna få Aleccis rak mot hindret. Red sedan igång och hoppade sedan igång henne. Taggad på framhoppningen!
   
  105 cm bed. A:0/A:0
  Hoppar första och håller i mellan två och tre så vi går på sju där. Helt okej i kombinationen men får ett lite framåtläge över femman. Tar en liten förhållning men den gjorde inte så himla mycket så för att inte göra något dumt var det bättre att rida på och ta den linjen på sex. Sedan börjar det eskalera och bågen går också på sex språng - inte planerat! Sen blir det bara värre... Jag tänkte rida ut vägen men måste såklart titta på hindret. När jag tittar på hindret så svänger hästen och då har jag ingen annat val än rida framåt för att inte "tugga" för mycket i svängen. Tappar tryck i galoppen och kommer himla nära så hon klipper i och hoppar rakt upp. Räknar med att gå ner på bakbommen och riva den, men hör aldrig något klonk med fall, så hon lyckades fanimej kräla sig över. Där räknar jag inte sprången men tänkte rida på sju igen för att hinna svänga efter, och eftesom språnget över nian blev så kort, så går vi på sju där. Hinner svänga och får med mig henne runt. Räta upp, sträcka yttertygeln, om med ytterben och runt med hästis. Hon är makalös till att kunna svänga och springa samtidigt. Över räcket och hitta ny yttertygel. Men där tog jag tid på mig för att lugna ner mig/oss och försöka vara noggrann på sista. Skuttar över och in i mål och upp i ledning. Felfritt och vinst!
   
   
  Vila i lådan för Aleccis med mat och vatten, och detsamma för mig fast på läktaren. Gick banan till nästa klass och gav mig fan på att rida på rätt antal galoppsprång denna gång. Sex språng på den brutna linjen två-tre, ett steg i kombinationen, sju språng på linjen sex-sju, och efter åttan sedan så börjar en riktigt rolig omhoppning precis i min smak. Men för den skull inte lättare för det. Det var kort väg på kort väg typ alla hinder på diagonalen efter varandra. För oss blir det lätt "för uppvarvat" när det blir korta vägar och väldigt mycket energi = väldigt lätt att riva för att det blir för hetsigt. Men helt klart en rolig omhoppning. Red sedan fram henne och hoppade fram henne. Hon gick som fan på framhoppningen, haha. Bråttom, bråttom hade hon, älskade häst. Efter att vi hade flugit på oxern två gånger så la jag in ett språng till i anridningen och kom något nära (hon drar sig ju intill hindren), men inte dåliga språng - bara lite mer uppåt än på fart. Kom en gång till och gjorde likadant men lyckades ge henne ytterligare lite mer plats så kom något nära för A's smak men absolut inte för nära. Nöjde mig så. (Jag ville inte komma direkt från "skicka på stort läge-känsla" och in på banan.)
   
  115 cm bed. A:0/A:0 final Värnamo Cup
  Jag ville verkligen rida bättre denna gång och hålla ihop det bättre på linjerna. Får ett kanonsprång på ettan, håller ifrån henne lite från hindret från väggen för att få henne att förstå vart hon ska men det blir ett vingelsprång där innan hon förstår vart vi ska. Räknar högt och tydligt för att fullt fokusera på att få in de där sex sprången. Får in dem men det är lite i grevens tid, hehe. Flyger över fyran. Var bergis på att vi skulle plocka den bommen med bak för hon hoppade hrelt enkelt för fort, men det gick ju. (Bara tur!) Försöker hålla igen och försöker lugna ner henne lite till kombinationen, men det gick ju sådär. Den går bra men det blir lite trångt när hon springer på så pass mycket. Får ett trevligt läge på sexan men hade inte gjort något om vi hade fått liiite mer höjd då vi klonkar i den. Rider in sju språng bort till sjuan men det är också precis att det går. Vänder runt och hoppar bra över åttan. Vänder runt och A blir lite laddad i/ur svängen och jag håller henne. Samtidigt ser jag att vi hade haft ett framåtläge (möjligtvis för mycket framåtläge, det var så det kändes), så därför höll jag henne. Var tvungen att göra en förhållning till för att få in ett helt (inte ett halvt) språng extra innan, men vi kommer för nära och där går det rätt fort tills jag tar mark, men det gjorde det inte på ryggen. Jag känner hur Aleccis verkligen överväger om det är möjligt att hoppa men viker av och jag fortsätter. Alltså hon försökte verkligen, det kändes så väl hur hon verkligen ville. Men så blev det liksom omöjligt. Älskade fantastiska hästen. Så snabb i huvudet och som hon kämpar. Men inte dummare än att hon vet när det är dumt <3 Jag själv höll kvar i tygeln i fallet och märkte att A stannade så jag valde att hålla kvar i tygeln även när jag tagit mark. Det är därför det tar en stund innan jag kommer upp på fötterna för att jag pratar med A och ber henne stanna (haha). Så klappar jag om min häst som jag älskar såååå himla mycket, och så får vi gå ut. Det gick inte riktigt som tänkt, kan man säga. Men jag tar med mig en bra grundomgång som jag är väldigt nöjd med. Som hon är nu - dvs extra taggad - är hon faktiskt lite knepigare än vanligt att servera hindren vettigt. 0+ute blev vårt resultat.
   
   
  Jag ser det som ett dåligt beslut från mig och tar på mig hela stoppet såklart. Finns inget att skylla på. Jag skulle ha ridit henne framåt och beslutat mig för att gå lite stort där. Men det är lätt att vara efterklok. :)
   
  Aleccis hoppar med ett fantastiskt självförtroende just nu och den glädjen och energin hon utrstrålar är svår att missförstå. Hon tycker det här är himla roligt! Och jag är så lycklig över att hon fortfarande tycker om det så mycket. (Igår gick hon en rätt hård hoppträning - tar det i ett eget inlägg - och ÄNDÅ går hon såhär(!). Fullt ös och fuuuuull av energi. Hon är min krigsmaskin. Fantastiska häst.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.