• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning i tisdags med Latoya

  För att göra det lite jämnt mellan hästarna så får jag väl dra en kortis om Latoyas hoppträning också. Kortis, ja. För det finns inte så mycket att säga. Vi var förresten lite sena, men tog i fatt det så småningom. Sen rullade vi igång och hon skuttar glatt över det som är i hennes väg. Okomplicerat.
   
  Det var som Lasse sa att jag numera faktiskt kan rida henne på hindren. Hon har blivit starkade och det märks. Jag ska nu bli konsekvent med att tänka lite extra på att sträcka upp yttertygeln i anridningarna (vilket är för att jag ska kunna göra en förhållning om det behövs och även kunna samla upp henne på bakbenen mer allt eftersom hindren blir större och när jag behöver anpassa galoppen = spänna bågen). Jag är rejält invand i att rida med stöd (tack A)så det sitter i ryggmärgen, men nu ska jag bli en bättre ryttare rent tekniskt och "inte bara panikhålla ett stöd" eller hur jag ska säga. Det gör jag definitivt inte för den delen, för det behövs inte. Men att just ha ett stöd där har jag ju sedan innan. Men japp, bli bättre ridtekniskt som sagt. Det känns bra. Latoya har ett betydligt bättre hopphuvud än Aleccis (ingen nyhet direkt), och hoppar trevligt. Som Lasse sa så är ju det här den hästen jag ska ha att hoppa större hinder med, och det är helt sant. Och ja, det är ju för fasen planen, hehe. Så det väntar annan ridning framöver och ingen längtar mer än jag! Det svåra blir att "lära om", men det är ju å andra sidan därför jag tränar.
   
  Latoya går idag fredag (när jag publicerar detta) i Eksjö och går samma klasser som i Aneby; 100+110. Jag tror en metern lär gå lätt som en plätt (med det sagt ingen garanti för felfritt, men det lär inte bli några som helst problem. En meter känns väldigt lätt för oss numera. Men i 110 kan det gå som det går. Jag tror inte det kommer gå skitdåligt, men att förvänta sig en nollrunda gör jag inte. Nedslag och andra problem kan uppkomma längs vägen, men vi tar oss garanterat runt - något annat finns inte på världskartan. Hon känns super just nu och vi blir tightare och tightare för varje dag. Dessutom gick hon kanon på ängen dagen innan. Så vi har alla chanser för att fortsätta tanka trevliga upplevelser och rutin - och det är trots allt det som räknas.
   
  Förresten, HAHA! Dagen efter Aneby var jag som nyförälskad i min lilla fantastiska häst som levererat sådana snudd på perfekta rundor att hon vadderat mitt hjärta med en ny fluffig kudde (och massa tejp) efter fredagens kras. Så jag var extra glad i henne och tyckte om henne extra mycket. Vet ni vad hon gör då? Det aset välter en vattenhink IGEN och så är ordningen återställd... igen. Jävlahäst, haaah. Jag fattar inte, vill hon inte bli omtyckt eller? (obs, skämt. Jag tycker om henne ändå. Men jag tycker inte altid om hennes idéer!)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.