• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hej-i-farten

  Jag gör ett tappert försök att försöka få ordning på bloggandet igen och ärligt talat så är det svårt att prioritera. Det är lite "bortglömt" nu för tiden. I vilket fall så körde jag natt i helgen, gick av i natt, sov fem timmar och skulle upp för att ta emot hovslagaren. Nya dojor och fina fötter, och tre timmar senare mötte jag upp en av mina bästa vänner för både nytta och nöje. "Intervju/snack" till ett skolarbete/jobb(?), och vi gjorde även mat och efterrätt (<- viktigast). Så jag är glad att jag ändå fått i mig riktigt mat när jag fuskat med sömn, och dagen har högt tempo. Blev sedan upphämtad för att hoppa Sacke (han var ovanligt stark och ganska tittig idag. Hoppas på bättre dagsform till helgen) och nu några timmar senare är jag duschad och ska sova.
   
  Precis, med enkel mattematik så har jag definitivt inte hunnit rida någon av mina hästar idag. Det känns skit, men jag får verkligen inte ihop det ibland. På grund av sjukdom ska jag hoppa in och köra ett extrapass (plus mina båda ordinarie) så det är bara att krypa ner nu (skulle helst sova vid 20 för att även ta igen lite sömn var planen. Gick ju sådär med det också. Lycka till med livet osvosvosv. Hashtag det går bra nu.)
   
  Jag försöker trösta mig med att Aleccis börjar bli till åren och kanske behöver lite mer återhämtning numera ":)". Det var värt ett försök i alla fall, haha. Tack och lov så siktar jag lite mer på träningens färger än de starka tävlingarnas färger så att hon får en liten mellanperiod/några dagar får fasen inte vara hela världen.
   
  Igår släpade jag fram lite "hinder" (Smirnoff-backar, 200 liters plastfat, bommar och mina "nya" hinderstöd) för att träna precision med Aleccis. Latoya skulle bara strutta runt lite i skogen. Men så kändes det som slöseri att inte nyttja hindren när jag släpat ut dem, så Latoya fick hoppa över dem istället. För Aleccis kom in med en sko på tvären. Jag plockade av den, raspade till potentiella flik-kandidater och så tog vi en kort skrittsväng barbacka. (JAG SÄGER JU DET! Blir fan inte mycket ridning nu. Suck!) Men Latoya gick som sagt hindren OCH SOM HON GJORDE DET! Jag vet ju att hon är rätt välbalanserad i sig själv (iaf jämfört med A, heh) och att hon "förstår" smalhinder (... till skillnad från den andra.) Men att hon skulle sluka dem på det mest självklara sätt som hon gjorde. Mums! Kanske borde släpa ut henne på fälttävlansbanan ändå. Hon bjöd på en fantastisk känsla och jag försöka ha henne lite mer på röven än vad hon var på tävlingen sist. Allra bäst var hon innan jag satte upp mobilen till att filma, då flaschade hon lite mer. Men även de språng som jag fick filmat visar ändå hur skittrevlig hon var på hindren. Först hade jag bommar som infångare och sedan plockade jag bort dem. Det är ofattbart lätt som en plätt. Faten är en meter ungefär. Såklart blir det ju svårare när smalhindren är högre, men ändåååå. Hur jävla bra häst eller?!
   
   
   

  Ett inlägg delat av Jessica Wilhelmsson (@jagheterjessica)Apr 23, 2017 kl. 6:57 PDT

   
  I morgon har jag lovat Felicia att rida. Det var ett tag sedan nu. Jag frågade vilken häst hon ville ha och hon påstod att det inte spelade någon roll. Så i så fall blir det Latoya. Då får djuren komma ut en lugnare sväng i skogen efter jobbet. Sedan tidig nattning. Eller jao, så tidig som möjligt. Ett pass till efter det och sedan ser jag fram emot en långhelg! Långhelg med tävling. Sounds good to me!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.