• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träningskväll

  Igår tränade jag för den nya tränaren igen. Vi höll på i 1h 40 minuter, men det var säkert en timmes skritt innan vi ens började trava, hehe. Det säger lite om exakt hur lite jag kan av grunderna. I ena varvet måste jag rida henne med bara ytterhjälper (vilket känns "konstigt" men det blir hela tiden bättre och bättre!) och i andra varvet är det innerskänkel mot yttertygel (typ på ett lite mer normalt sätt). Sen är det mer eller mindre samma hjälpgivning oavsett gångart men det blir givetvis svårare när det går fortare. Än så länge är jag nöjd! Vi kämpar på och efter såhär tre pass har vi redan kommit en bit på vägen. Aleccis är världens bästa och kämpar på och försöker förstå mig. Vilket inte alltid är så lätt heller då jag inte vet exakt vad eller varför jag ska göra som jag gör och då har svårt att "tänka" och förvänta mig rätt svar. Jag rider ju A med mycket "tanke" och några gånger var jag tvungen och göra halt och ba; "Vänta lite! Vad är det jag vill?" Inte lätt för A att gissa när jag inte ens själv hänger med ;) Men det tar sig definitivt och min tanke är att rida en gång i veckan för att bygga en grund och underhålla den. Sedan hoppas vi på rejäl förbättring i dressyrmomentet i fälttävlansstarterna i vår (och jao, även i hoppningen såklart).
   
  Jag kände att det var lite smådålig planering med Latoya nu fram till tävlingen på lördag. Hon hoppade senast på P&Jn för nästan en vecka sedan, och ska alltså starta igen om en halv vecka, så 1,5 v utan språng i kroppen. Jag tänker mig inte att åka och hoppa med henne direkt, men kom då att tänka på mina stackars skogshinder som blivit orörda ett tag nu! Så jag åkte ut och byggde om lite och sedan red jag fram Latoya i byn och skogen. Full gas i skogen yeahaa! Det gick desto trögare ner till byn (tittig unghäst jao) men jäklar vad hon sprang sedan. Man får tycka vad man vill, men jag vill som sagt uppmuntra bjudning då den är lite ojämn så jag låter henne springa. Hon spetsade öronen och riktigt sög på framåt. Helt underbar känsla! Och sen är det bara att sitta upp lite så kommer hon tillbaka. Fin häst. Skrittade och travade på stigar så vi snart var vid hindren. Hon blev väldigt förvånad först. de hade ju flyttat på sig sedan sist hon såg dem, haha. Sen förstod hon inte riktigt att det var hinder, men när hon fattade det så var hon superfin och hoppade glatt. Så vi tog dem några gånger fram och tillbaka och var nöjda sedan. Nu är hon lite lagom "genomhoppad" (tagit några språng iaf) och redo för lördagens äventyr. Men innan dess väntar två lättare pass på onsdag och torsdag.
   
  Latoyas hinder, men jag la ner det närmsta hindet i bild som ett kryss och la aldrig upp det. Trots att jag höll igen lite på avstånden (mätte med måttband) så blev det lite långt ändå pga svårt att få till en gra galopp när vi bara rider fram och tillbaka. Men annars kändes det som en helt okej liten "övning". Bara rulla lite hinder på en linje. Hon gjorde det bra.
   
   
   
  Ikväll är det hoppträning med Aleccis. Jag känner mig rätt... obrydd. Det är tråkigt, såklart. Lusten är rejält avtrubbad. Det beror varken på Aleccis eller ens mig faktiskt. Jag är motiverad och laddad, men fick en sådan jävla "smäll" sist att jag bara känner det motigt. Vet inte vad som kommer hända typ. Jag vet i alla fall att jag ska göra mitt bästa, rida så bra jag kan fast utan tanke och försöka vara glad och tacksam över min häst för dels går hon som bäst då men framför allt vill jag inte att hon ska känna det jag känner. Jag är så rädd om henne och vill att hon ska veta att jag älskar henne mest av allt och att yttre påverkan inte ska "nå oss". Men det är svårt. Hon läser mig som en öppen jävla bok, för jag är en öppen jävla bok. Hoppas hon får känslan att vända. (Hoppas, hoppas, hoppas innerligt att hon inte lyssnar på min känsla utan smittar mig med sin hoppglädje. I need it.)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.