• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Skitdag ":)))"

  Nej, idag har de inte varit till belåtenhet. Tänkte galoppera i skogen med Latoyahästen. Men hon blev misstänksam mot motorsågen som härjade i skogen i höjd med framskrittningen och vände(?!) och sprang(!) - detta har hon aldrig tidigare gjort, men nu har hon alltså lärt sig det också. Annars är hon mer av sådan karaktär att hon stannar och blir svår att få rörelse i. Men jaja. Och så gick det lite trögt att passera och hon blev spänd och extra tittig. Dessutom så invaderades vi av massa älgflugor och jag orkar verkligen inte med dem, inte Latoya heller... Så vi försökte skynda oss ner till byn den kortaste vägen och tog ett varv där och styrde sedan kosan hemåt. Hon var faktiskt riktigt tråkig idag och far ut i skogen, över stenar och nästan ner i diken då hon inte ser vägkanten som en vägg som jag gör och utan drar rakt ut när det passar. Suuuck. Men hon är säkert bättre i morgon igen.
   
  Aleccis var av lite samma melodi idag. Vi skulle galoppera idag, men mer på grusvägar och litegrann i skogen - men när vi kommit in i skogen är vi rejält varma och rullar nästan bara i galopp vilket inte alls blir samma problem med älgflugor som när man skrittar. Tänker inte rulla på i ren konditionsanda utan ser framför mig hur vi ska hålla ihop i ett lite lägre tempo och arbeta i galopp. I balans och konsekvent leta efter "uppförsbacken". Rider igång och hon är lugn och sneeel. Detta eskalerar sedan och slutar med att hon springer som en jävla inte vet jag, som en jävla sten i käften och härjar på utan kontroll och utan att bry sig om mig. Det är väldigt tröttsamt för jag ville verkligen inte detta idag, och det är svårt att få hejd på skeppet när hon kommit igång på det viset. Fick ner henne och vände och fick till kanonfin galopp en liten bit, typ 100 m eller så. Men hur kul är det att 1% är som planen och alltid, alltid majoriteten av passen är det andra?! Happ, skritt på asfalt och kom till byn igen. Känns okej första biten men sen sätter hon iväg något in i helvete (kaaan vara därför jag har lite svårt för att låna ut henne till vem som helst, iaf om vi ska rida "ut-ut") . Gör en sådan där hemsk tvänit (obs: försök till tvänit) med helt o-följsam sits och händer, bara låga händer, som stänger handen och tvingar till stopp pga ONT I MUNNEN. Och hur jävla kul är det?! Inte så roligt. Stod still, andades, klappade om henne (och försökte att inte känna mig frustrerad) och gjorde ett nytt försök. Gick väl sådär, men behövde iaf inte vara otrevlig mot henne. När jag skrittade av så fick jag blinka hysteriskt för att inte ta till lipen. Känner mig så jävla dålig när det inte fungerar. Ibland kan jag ta det med en nypa salt att hon är som hon är, men jag hade verkligen större förhoppningar idag.
   
  Från och med nu ändrar jag utrustningen beroende på vad som skall göras;
   
  Markjobb, dressyr, lydnad, träna läxa, el dyl. på äng = tredelat bett
  Jogg i byn = tredelat med graman
  Kondition (mest rulla i lätt sits), galoppjobb med högre ambitioner = flippanbettet
  Hoppning = gummipelham
   
  Jag har tröttnat på att det inte fungerar. Och som jag nämnt tidigare så vill jag inte "rida-rida" henne på pelhambettet då jag inte vet exakt vad hon "känner i munnen" pga hävstång. Det känns inte bra, så hon får bära huvudet som hon vill med det bettet i munnen, för det är så oviktigt då det står hoppning på schemat de passen. Däremot flippanbettet är ju också skarpare, men mycket mjukare i själva materialet i munnen vilket jag upplevde ändå kändes bättre att rida-rida henne på, det var däremot för "klent" i hoppningen då hon gick emot det och sprang utan kontroll. Tredelat plus graman ger mig ett lugn och ett självförtroende som smittar av sig så att hon brukar hålla sig på mattan med den kombinationen även om jag blir äcklad av att den jäveln sitter på min häst. Gramanen alltså. Det andra äcklet får fan lära sig rida. Tredelat är absolut inga problem när vi fokuserar på ridningen i all annan form än att ta oss från punkt a till punkt b.
   
  Springa kan den.


  Kommentarer
  Mathilda J

  följer dig på youtube och älskar dina videos!!! Hade vart kul med en stallvlogg:)

  Svar: Vad roligt :D Kan ju överväga saken, hehe :)
  vinna.blogg.se

  2016-09-14 @ 06:23:54 | URL: http://nouw.com/mathildajaeger


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.