• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Norrahammar-Taberg med Sacke

  Just precis. Igår åkte Sacke-teamet till NTRK för en lokal hopptävling. Han var bara anmäld till en klass, en 100 cm avd B, och planen var enkel; gör vårt bästa. Målet var också rätt tydligt; nolla betyder att han är kvalad till avd A och får gå med i div II-laget.
   
  Jag höll på att missa bangången så fick kuta ner och springa innerkurva för att i alla fall få ett hum om avstånd och vägar. Sedan repeterade jag ungefär hundar gånger utanför staketet. Livet med dåligt minne/litar inte på att jag ska komma ihåg, hehe. Banan i sig kändes okej, ett till två var viktigt att hålla ut annars skulle det bli svårt att hinna på hästen rak, bruten linje till trean på sju galoppsprång. Fyran-femman stod diagonalt räcke-oxer, sex galoppsprång och fyran kunde komma tidigt, så där var det samma sak som till tvåan; se till att hålla ut ordentligt. Det såg ut att bli trångt på sex galoppsprång då samtliga ryttare fick det trångt, förutom någon som istället gick på fem. Hyfsad snäv sväng men ändå med större chans att få rak häst bort till sexans räcke och runt halva banan för att hoppa kombinationen; oxer in, räcke ut. Det kändes inte riktigt så snällt byggt. Jag är rätt säker på att man inte ens får bygga oxer in förrän i större klasser, meddelat av hopptränarn himself när vi pratat kombinationer. Men det är ju inget mer än att försöka rida jävligt väl. Sacke har ju inte riktigt förstått det där med kombinationer så ju svårare desto jävligt mycket svårare för oss liksom, haha. Men det är ju bara att hålla honom rak och uppmuntra honom. Runt och sedan avslutningsvis hoppa räcke med vattenmatta. Banan kändes okej, det svåraste för oss skulle bli kombinationen, men även kanske lite svårt att få in sex galoppsprång om det nu var så att det var trångt eftersom att Sacke galopperar ganska stort plus börjar bli starkare men vet inte om han är så stark att jag kan hålla ihop honom där emellan. Vattenmatten kan ställa till det, men gissningsvis inte. Typ så gick tankarna.
   
  Som vanligt eller vad man ska säga, så småtravade han runt med mig uppe på ryggen från start och det är svårt att få kommandot då han är taggad till tänderna och får en tendens att suga upp all energi omrking sig. Det bästa är att börja rida fram för att få honom att lägga energin på något och börja fokusera på det som faktiskt är viktigt (dvs inte det som händer runtomkring). Så efter att vi travat en stund kunde vi sedan skritta som normalt folk. Lite galopp, lite hopp över lilla och lite snack med en tjej som haft Sackes morfar! Så otippat, och såklart jättekul!
   
  När vi skulle in och hoppa fram var Sacke så jäääkla laddad! Han sänkte huvudet, gungade till i kroppen och kastade lite med frambenen ibland, haha. Så söt! Mot hindren så bjöd han skitmycket och jag riktigt kände hur han körde sitt race med mig. En gång studsade han till och med mot hindret. Underbar häst alltså, så trevlig! Men jag kunde faktiskt påverka honom lite mer efter några språng och han kändes riktigt, riktigt kanonfin. Vi hade ett helt perfekt utgångsläge.
   
  Red in på banan och visade kombinationen noga; a-hindret, b-hindret och mellanrummet emellan. Visade även vattenmattan som han inte ens "såg". Så obrydd! Härligt, han har verkligen förstått vad det handlar om nu! Satte fart och påbörjade anridningen mot första hindret.
   
  100 cm A:0/A:0 avd B
  Kom lite, lite stort mot ettan men inte farligt, fick ut och med honom runt mot tvåan, höll ut bågen ordentligt, han bytte självmant galopp och hoppade trean problemfritt. Höll ut och fick lite framåtläge på fyran så visste att det skulle bli trångt. Gjorde mitt bästa och höll ihop honom och fick precis in sex galoppsprång (skitnöjd, haha!) och han hade chans att hoppa femman. Svängde runt mot sexan och här låg han på litegrann och snuddade bommen men den låg kvar. Lät honom rulla på runt banan och smackade sedan två smack taktfast när vi vände runt mot kombinationen och höll bara om honom. Han gick lite snabbt in men hann med att hoppa b-hindret (sa jag att jag var nöjd eller? Hehehe) och så hur enkelt som helst utan en enda blick på vattenmattan så hoppade han sista hindret. Helt jäkla skitbra runda! Det är så kul att se filmen för det lyser om honom och han tycker att det är sååå jävla kul! Felfritt och härmed fpr han starta avd A och även gå i laget om det behövs.
   
  Nu börjar vi bli riktigt "ihopridna" och han är hur trevlig som helst. Bjuder, tycker det är superkul och bara går! Han ger en helt fantastisk ridkänsla! Nu siktar vi vidare på nya utmaningar med honom... :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.