• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Kinda RF med Sacke

  Vi var tre personer plus häst och hund som åkte till Kinda i morse. Lite kyligt till att börja med, men sedan hade vi riktigt skönt väder. Jack-väder när solen var i moln och t-shirtvärme när solen sken. Alldeles lagom skulle jag säga, sätt till att man ska orka rida också.
   
  Idag skulle vi debutera på två olika vis; i första klassen har vi nu kvalat in till avd A så då fick Sacke gå den vuxna klassen med potentiell omhoppning (så himla roligt!) och sedan debut på ny höjd i andra klassen. Vi tog ut en ganska lugn kille ur transporten men sedan vaknade han till sitt vanliga svinstarka jag när vi började rida fram. Han körde sitt race med mig och jag kunde nätt och jämt styra och bestämma fart. Han var inte direkt ridbar, men jag borde ju vara van vid det här laget, hehe. Jag vet ju också att det blir bättre efter ett tag.
   
  På framhoppningen var han helt tokig! Aleccis är ju rena rama pensionären jämfört med hans "anfall" mot hindren, haha! Det fullkomligt exploderade i baken på honom och iväg for vi i ljusets hastighet. (Japp, farligast på framhoppningen - det var vi det.)
   
  100 cm A:0/A:0
  Jag trodde att jag skulle sitta på "samma häst" inne på banan sen, det vill säga hur mycket tryck som helst och mycket häst i handen i form av ett rejält sug och accelererande i handen. Men så var det inte riktigt och det var jag inte riktigt beredd på. Han var inte på något vis slö, utan bara helt plötsligt lite lugnare och där jag kunde inverka mer. Men jag får startsignal innan jag har visat klart kombinationen och låter tiden rinna, fattar sedan galopp men blir lite sen med själva hoppgaloppen och skulle tagit tid på mig att lagt en större volt och sedan ridit mot hindret. Men nu red jag an i denna sämre galoppen, la honom alldeles för nära och så rev vi första jäkla hindret! Åh, så irriterande. Men jag blev inte alls påverkad negativt och "urladdat" som man kan göra, utan red vidare. Hade fortfarande framhoppningsridningen i kroppen och gör samma sak på andra hindret; väldigt nära - men hann han upp i tid. Gör samma sak en tredje gång - nära, men han hinner upp igen. Sedan fick jag koll på grejerna och vi hoppade fyran bra, red på sex galoppsprång på linjen och hoppade sjuan. Han hoppade igenom kombinationen lugnt, men drog lite höger ut bara. Avslutade med sista oxern och är ändå nöjd med 4-7, rejält missnöjd med 1-3 och skulle kunna slita mitt hår för att jag rev första hindret. Dåligt! Men ändå en bra känsla och han ligger nu helt klart stadigt på denna höjd. 4 fel.
   
  Vilopaus i kärran i två timmar och han stod som ett ljus. Lugn även vid andra uttaget, och denna gång betydligt mer ridbar innei ridhuset på framridningen. Nu gick det ju att be om saker och han lyssnade myket mer intresserat. På framhoppningen var det dock samma extrema glädje igen. Han är fasen het där inne alltså! Men just hindren är det minsta problemet och han tycker verkligen att det är fantastiskt roligt. Men denna gång var jag beredd på att han kunde vara något avtrubbad på banan.
   
  110 cm A:0/A:0 avd. B (debut)
  Han började faktiskt bli lite trött nu, mest i huvudet av en lång dag. Så jag hade verkligen att göra denna rundan! Mycket ben om och sedan sitta upp och fånga upp honom. När jag visade hindren så tittade han till lite på trean men inte på vattenmattan som var under fyran som även var samma hinder som nummer nio. Red igång och han har lite svårare för höger galopp så föll in i vänster istället, ny fattning och mot ettan. Det kändes okej ettan och tvåan, det blir lite annorlunda när det är snäppet högre såklart. Till trean stöttade jag allt jag kunde och som tur var så hade han inga andra planer än att hoppa. Även fyran gick bra men mot femman kom vi lite nära. Jag såg detta men hade bara en enda tanke i huvudet; HÅLL OM. Måste stötta, stötta och stötta. Så han tar av men drar med frambommen och mycket hellre det än de alternativ som finns om jag hade lämnat honom i skiten. Vinglar ner på sju galopsprång till räcket och styr mot kombinationen som han i lugn och ro skuttar igenom. Drar lite höger igen, men gör det ändå himla bra men tanke på att det varit vår "akilleshäl". Tappar lite fart och energi så har all tid i världen på att vända över ridbanan och lägger om benen för att få igång maskineriet igen, men han är trött så han svarar mest framåt och inte så mycket på bakbenen. Kommer något nära så även där får vi med oss bommen. Men hade han varit pigg så hade det inte varit för nära, så det var okej ändå. Avslutar med vattenmattan igen utan problem. Red i mål skitnöjd faktiskt. Vi har tillsammans hoppat ett enda språng en enda gång på 110, men han har varit så himla fin och hoppar utan problem och dessutom är vi mer ihopridna (även om det absolut kan bli ännu bättre) så en 110-debut kändes som ett naturligt steg nu och ja, jag håller fast vid det. Han gjorde det bra och vi tog oss igenom med bra känsla. Med mer rutin och styrka (man kan alltid ha mer rutin och styrka, hehe) så kommer det bli super! 8 fel.
   
  Hela teamet var skitnöjda med honom och han börjar verkligen förstå vad det handlar om nu. Han har gjort en fantastisk utveckling sedan jag började hoppa honom regelbundet (för 2,5 månader sedan) och går nu 110 med lite vingel. Känns faktiskt skitbra! Nu siktar vi på samma klasser igen om två månader.
   
  Han fortsätter unghäst-knipa lite med bakbenen över hindren men rätt som det är kommer han hitta tekniken där också. Vad gäller galoppen så är han storgalopperad och för att han ska orka hålla igång den så måste han få galoppera på framåt, därför ser det ibland ut som att jag gasar mycket men jag är egentligen ute efter tryck och får inte riktigt till det ännu. Eftersom vi var två händer extra så har jag film att bjuda på, och jag har kollat med ägaren att det är okej att jag lägger upp den. Så kolla in den här fantastiskt charmiga hästen! Jag gillar honom definitivt, kan jag erkänna ;)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.