• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Kalmar med Aleccis, tvådagars

  Vi har haft en kanonhelg! Fyra faktiskt bra rundor med bra känsla och utöver det helt underbart väder och en skvätt kompishäng. Skitnöjd! Är stressigt som fan just nu för måste åka NU, men skriver lite ändå.
   
  Redan inför första klassen, på framridningen, så riktigt hittade jag ridningen där mina hjälper tajmade och Aleccis svarade bra. Tänkte sedan hålla om och hålla ihop det bara. "Bara". En rätt enkel tanke, och sedan känna efter och se hur det kommer inne på banan. Hon var fin att hoppa fram och ja, det kändes riktigt trevligt.
   
  110 cm bed. A:0/A:0
  Skänklar, mage och gissa vad?! Till och med andningen satt. Vi hoppade lugnt och fint igenom rundan. Alltså lugnt i huvudet, rent fysiskt så ligger hon ju i stort sett alltid på. Hon var rapp som attan i tassarna, för ärligt talat skulle jag ha både två och tre nedslag med tanke på hur illa jag la henne på vissa hinder. Men vi tog oss i mål med dubbelt felfritt och med en helt okej tid. Jag vågar faktiskt inte idiotrida just nu. Inte ens på så här små hinder, för det självförtroendet sitter inte. Sedan kan man tycka vad man vill om det, hehe, men jag är skitnöjd faktiskt. Råkade gå lite mer innanför än vad jag tänkte mot ett dock, men det löste hon ju. Lite mycket av och på, men jao, så skönt att känna att vi ändå löste vår uppgift till belåtenhet. 0+0 fel, 3dje placering.
   
   
  Till nästa klass var min tanke att försöka rida jämnare. Bättre flyt, och mindre av och på. Jag gick banan och la stort fokus på hindrena ur sväng -> galoppera ur svängarna. Hon var fortsatt fin på framhoppningen.
   
  115 cm bed. A:0/A:0
  Om det blev jämnare vet i fasen, men hon var med på noterna och egentligen var det väl "bara" en(?) gång (dock en gång för mycket) som jag la henne sådär skitilla och jag riktigt kände hur vi rev, fast så rev vi aldrig. Tänkte ha ridit innanför brunnen till sista hindret i omhoppningen men var så fokuserad på att få ut henne och rida henne rakt på räcket innan att jag dels var lite sen i tanken och sedan landade vi ganska långt fram så jag red runt brunnen istället. 0+0 fel, 4de placering.
   
   
  Eftermiddagspromenad, kvällspromenad, morgonpromenad, fri tillgång på mat och så ny dag! Trevlig på framridning och jag hittar snart mig själv igen med hjälper, balans och ridning. Känns bra, även bra på hindren.
   
  110 cm bed. A:0/A:0
  Siktar på att rida en vettig runda och det känns bra. Jag får inte igenom min förhållning på en linje så då blir vi lite osams men annars flöt det på bra. Tänkte hålla ut vägarna ordentligt på de brutna linjerna för att få plats och så framför allt mot kombinationen. Gjorde som jag tänkte och red vettig väg men fick inte till den helt hundra utan fick verkligen vad jag definierar som ett pet där. Lite retfullt men sådant som händer. Ändå nöjd med större delen av rundan och bra känsla! Dessutom var det ändå inte hela världen då vi hade helgens största klass kvar att rida. 4 fel.
   
   
  Återigen, samma framridning, super på hindren och det var med självförtroende vi ställde oss och väntade på vår tur. Jag satt helt lugn och vände huvudet mot solen, blundade och bara kände mig så... jag vet inte. Glad? Nöjd? Tillfreds av något slag. Tanken slog mig att det är detta som vi kämpar med. Det är ju ingen nyhet för någon, men just då så slogs jag av tanken och jao, tävling är livet. Hästar är livet. Sen kände jag något jag definitivt inte känner varje gång vi ska in i en 120. Jag kände; idag kommer vi komma runt. Och det var inte ens något ifrågasättande i det påståendet. Det bara var så. Jag visste det, och det var sant. Bra känsla att ta med sig in på banan!
   
  120 cm bed. A:0
  Så börjar vi, och tror fan jag tabbar mig grovt på första jävla hindret?! Hon häver sig över och i min hjärna hörde jag ett fasligt skrammel av bommar och kände plockepinn-känsla (men såg på filmen att vi "bara" rev frambommen, iofs rejält, men så mycket plockepinn var det inte). Kände ändå mot tvåan att det hade runnit av oss båda två och vi red vidare. Hade planen klar till två-tre linjen. Galopp till tvåan, rulla på men i balans och sedan sitta upp och rida an trean - utan att ångra sig, utan att backa. Gick klockrent! Kändes super, men vi fick visst med oss den bommen ändå. Kan inte svara på varför, men så blev det. Slog i fyran när vi red på den men den låg kvar och jag kände lite "vafan", haha. Red an kombinationen (där vi haft extra mycket problem i 120) men hon sög och jag fick måtta lite men blev klar och hon hoppade finfint. Är rätt nöjd med linjen sedan sex-sju på fyra galoppsprång. Bestämde mig för att vi minsanna ska fixa det och att jag därför måste tänka lite framåt för att inte fastna i något jävla avbackningsträsk. Fick hålla lite i slutet men blev klar i tid och hon flög över. Red runt kortsidan och känner hur vi kommer komma i ett mellanläge alternativt sådär pissigt skitnära så hon river grovt till åttan, så gjorde en jävla tabbe och red iväg henne. Nej, nej, nej tack sa Aleccis och så fick vi ett stopp och tog om den. Inga problem på andra tagningen. Red runt och noppade nian och avslutade med tian. Gick i mål med 13 fel totalt, men det kändes mer som en 4-felsrunda. Ettan och åttans totalt 9 fel är jättemycket mina, men de andra 4 kändes mer som att okej, de kunde vi ha då. Nejdå, men det är bara siffror och vi red ut från banan nöjda med vår bedrift efter en kanonkänsla på hindren och ja, jag är så jävla nöjd. Kan jag hitta denna ridning, och känsla så dröjer det inte länge innan vi faktiskt kan vara jämna på denna nivå.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.