• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Minutplanerat var det

  Min gårdag var så gott som minutplanerad. Uppstigning, rida Latoya (det här är typical Latoyahästen; mina hästar får absolut inte äta gräs med bett i munnen (eller i grimma när vi går från a till b) men VILL Latoyahästen äta gräs SÅ GÖR Latoyahästen det. MAAH. Spelar ingen roll att jag sitter och fladdrar med benen som en tioårig ridskoleunge på det matglada russet tillsammans med hetsiga smackar och hot med spöt. Spelar. Ingen. Roll. Haha, alltså jag har aldrig suttit på ett så envist och stoigt sto. ;)). Vi red btw i skogen och ett varv i byn (nästan trav runt hela byn, så det tar sig!) och sen galopp och krig med älgflugorna.
   
  Åkte in och slog ihop en ost- och skinkpaj med sallad (gott!), åt därför tidigt, och åkte sedan ut för att lasta Aleccis och åka till en kiropraktorgrejsimojs. Upptäckte att jag sett fel på tidsschemat. Rullade in 13.59 och hade tid till 14.00 (vem behöver marginaler?) men hade visst tid till 14.15. Hoppsan och fan. Där började min tidsplan spricka! Aleccis blev knådad och hamrad på (hejhej jobbigt att titta på för "A får ju ont", hehe. Mvh mesig), och efter lite prat så lämnade vi inte stället förrän 20 minuter innan jag hade hyrt ett flyttsläp. Och vi hade 30 minuter hem, med hästen. Kom hem, slängde ut hästen i hagen, stressmockade, parkerade släpet och lämnade gården på 20 minuter. Rekord typ. Hämtade släpet 40 minuter efter utsatt tid, och fick; "koppla du, så kommer vi alldeles strax med elkabeln". Kopplade på en minut och väntade, väntade och väntade... Efter tjugo minuter gick jag in igen och kände mest VAFAN?! Inte aaaaallls stressad, hmpf.
   
  Lastade möbler en timme senare än planerat, plockade upp fler möbler plus mor och rullade mot Göteborg 18.00. Var uppe 20.20 men kunde inte börja lasta av utan passade på att äta medan vi väntade, lastade sedan av, lämnade bror i en annan lägenhet och runt 22 var vi på rull hemåt igen.
   
  Jag körde nya bilen (nej inte fabriksny, men ny för mig. Ny för vintern) och den skötte sig tiptop på resan. Gick fint och rätt tyst för att vara så gammal (årsm 94). Jag och min gubbe hämtade den i måndags. Åkte och kollade på den, trasig, och tog med verktyg och lagade den på plats, hehe. Fick det billigt så det var ju asnice.
   
  MEN. En sak kan jag inte låta bli att tillägga. Jag har varit så jävla virrig ett tag och gjort miss efter miss i min planering. Jag trodde jag skulle till denna kiropraktorgrejen en måndag, men kom på att det var på tordsagen så det var inte mer med det. Förutom den detaljen att jag totalt missat att tajma tävlingskalendern med detta besök, så Aleccis startar givetvis inte i helgen. Det känns förjävligt. Alltså att jag gjort den missen. MAH, har ju verkligen sett fram emot denna tävling eftersom det är just 110+115 och det går alltid bra i Bankeryd. Men det kommer fler tävlingar, och jag har ju ändå anmält Latoya så vi åker med enbart henne i stället - och det är helt klart en tröst. (Det kunde ha varit värre, så att säga.) Men så kan det gå, när inte hjärnan är på.
   
   Bankeryd. Emma som fotat :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.