• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "max 1-2 äpplen om dagen"

  Man får lära sig så mycket viktigt på facebook alltså. Till exempel; "det är viktigt att hästarna får komma in och bli lämnade ifred så de verkligen får sova 8 timmar varje natt" - va, va, VA?! Bara för att en människa behöver sova en åtta timmar varje natt så är det ju per automatik inte så alla andra varelser fungerar, hahaha. Herregud. Sedan har vi den klassiska, förvisso inte från fb men it never gets old; "men betfor ger ju ingen energi, det är ju bara socker!" - ehm, just det... OMG. Fb levererade även detta nyligen; Är det någon som vet hur mycket äpplen hästar kan äta innan de riskerar att bli dåliga? Ett av svaren löd; "max 1-2 om dagen". HAHAHAH. JAG AVLIDER FAN. Vad är det här för inkompetenta jävla gissningar?! Jorden anropar; DET ÄR EN HÄST!
   
  Well, idag släppte jag mina djur lösa på gården en dryg timme så de kunde beta fritt. Det tog inte många minuter förrän de traskade ner till äppelträden och där vistades dem i ca 45 minuter av den fria tid de fått. Äppel i mängder blandat med gräs, givetvis. Men jag höll mig på mitt håll och gjorde andra saker (förberedde för tävling bl a) så inte fan vet jag hur många äpplen de slukade. För att vara på den säkra sidan så körde jag ut till gården nu i kväll och kollade läget. Om det nu var så att någon skulle må dåligt. Men samtliga stod på benen, var pigga och glada och önskade 100% av min uppmärksamhet till att bli genomkliade. Och samtliga magar stönade, bubblade och lät precis som vanligt. Bra, då har vi då konstaterat att de inte är döende efter "max 1-2 äppel om dagen". ;)
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.