• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag hann!

  Phu, eftersom jag inte riktigt fick ur tummen och kom ut anständig tid så kändes det lite svajigt där ett tag - men jag hann! Började köra ner bommarna till ängen med stort ä. Favoriternas favorit. Skördad och redo för hästtrim!
   
  Livet utan kombi...
   
  Lämnar inget åt slumpen.
   
  Lite svårt att se men det är sex galoppbommar, en linje med knähöga hinder, en linje till två galoppbommar och två ensamma bommar som går att rida på brutan linje. 13 bommar och 2 gamla Smirnoff-backar.
   
  Latoyahästen (som medvetet fick gå fem pass förra veckan pga jobb och meeting och därmed endast tre dagars ridning denna vecka) var ett as mot Pärla. Så jag skickade in en ansökan om besöksförbud å Pärlas vägnar, men fick avslag så jag parkerade henne i ett hörn och skällde på henne istället. Då lämnade hon faktiskt Pärla i fred men gav hinkarna en omgång. Först visade hon sina färdigheter genom att fucking STALPA DEM på varandra. Alltså vad är det för något geni till unghäst jag har? Sen fick de smaka på hårdhandskarna och det plaskades ut vatten i hela lösdriften (</3) men det räckte inte där, utan de fick sig ett kokt styk också. Fullt normalt... Men min lilla urladdning på Latoyahästen (man sparkar bara inte på Pärla, man gör inte det! Och definitivt inte när de är instängda. Moooorrrrrrr) så stod Aleccis snällt och väntade men hon är som en tvättsvamp när det kommer till energier och tar såklart åt sig stenhårt så hon var skeptisk när jag startade maskinen. Rörde sig inte ur fläcken såklart, men det kittlades mycket sa hon och hon tittade på mig med ett halvledset öga. Sedan blev hon sig själv igen, men hon är verkligen extrem med att ta åt sig. Klippte henne och det ser såklart förjävligt ut med linjerna och så ":)))" men jag bryr mig inte för hon är redo för träning och tävling! :D
   
  Red henne sedan på ängen över alla bommar och jävlar, hahahaha. Hon var helt knäpp! Laddad till tänderna, helt sjukt taggad och låg på bara jävlarrr. Mina planer om att rida henne ganska hårt (som i tydligt) mellan hjälperna och verkligen vrålträna gick det lite si och så med. Ibland blev det race två varv på en enorm volt innan jag fick kontroll på henne, hahaha. Över galoppbommarna så nöffade hon och accelererade så att hon inte hann med att ta sig över bommarna utan klev lite hejvilt. Alltså jag kunde inte gissa att hon skulle tycka detta var sååå himla roligt och att jag inte skulle ha någon kontroll knappt. Men även om det inte gick enligt plan så är hon ändå världens roligaste häst att rida. Hon ger verkligen energi - både till mig och engarerar sig fullt ut i uppgifterna. Well, sättet hon löser uppgifterna är kanske inte alltid det mest önskvärda, men vi har i alla fall roligt.
   
  Efter säkert två tredjedelar av passet så hände plötsligt något och hon började bli lite ridbar. Då gav hon en superkänsla, men fortfarande låg hon på rejält även om det var med mer tryck, power och liksom på bakbenen och inte som ett projektil på bogarna och i handen. Så jag är ändå nöjd med henne. Gör vi detta nu så ofta vi kan, så kommer det nog lossna för oss båda.
   
   
   
  Trots att hon var nyklippt så var hon helt genomblöt av svett efteråt. Det riktigt rann från pannan och ner. Så jag parkerade henne i vattenslangen och lät henne rulla sig och torka till innan jag, det sista av allt, borstade genom henne och inveg täckessäsongen. Jesus grät. Hästen och jag också. Men det är ändå fantastiskt skönt att kunna träna igen och jag är taggad inför helgens klasser! :D
   
  Latoyahästen gick samma. Hon är verkligen som hon är. Helt okej till en början, kan uppfattas lite slö när det ibland behövs två gånger hjälpen innan hon t ex börjar trava men annars är hon trevlig och positivt. Bommarna tyckte hon var roligt och laddade antingen på stället eller la sig i handen och drog på mot dem. Galoppbommarna gjorde hon bättre än Aleccis men ibland avslutade hon med en bakutspark likt ett långfinger när hon inte tyckte att bommen låg där hon ville (dvs om hon missade och klev på den). Efter ett tag så var hon jävligt lätt i röven och sparkade bakut hejvilt, blandat med bockar och lite allmän olydnad. Hon drog på som fan mot "hindren" så vi höll på att ramla i svängen gång på gång så la en volt men det blev bara en repris innan jag fick ut henne mer i svängen. Äsch, även henne kommer det göra gott att nöta bommar så jag ser fram emot mer arbetet av denna karaktär.
   
  Duschade av henne också innan hon fick komma ut i hagen, men det var mer av tjurighet för hon var nämligen rätt ren när jag tog in dem, och så släpper jag alltid Latoya och Pärla i lösdriftshagen medan jag rider Aleccis och då hade hon rullat sig på den dammigaste jävla fläcken som gick att hitta. Hon var ett grått monster när hon kom in och jag fick henne inte ren. Inte ensi närheten faktiskt, så jag gav fan i det och lät det vara. Tills efteråt då. Vatten är bättre mot damm än vad en sunkig gammal borste är. Hårt mot hårt, lille vän. Glömde visst bort att det var Latoya jag skulle duscha och gjorde "som vanligt" (nu daltas det inte med henne men jag är lite lugnare, men bestämd, i första rörelsen precis när strålen når kroppen). Hon stod nästan still så det tar sig hela tiden mer och mer i all vardaglig hantering. Gött det (Y) (PS, jag tycker faktiskt om min unghäst, även om det inte alltid verkar så, hehe)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.