• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • It's war...

  Jag tycker verkligen om min lilla unghäst, och är supernöjd med den häst jag fick hem efter att bara ha sett en bild och läst en kort annons på engelska. Men. Men, men, men... Hon är fan otrolig - på ett mindre uppskattat sätt. Jag ska dela med mig.
   
  Aleccis spiller havre i vattenhinkarna när hon äter och det var väl lite så det började. Latoyahästen upptäckte att det fanns mat där i och har provat sig fram hur hon ska komma åt och nå den. Det hon provat är bland annat att doppa mulen och fånga dem men det är bara när det varit ca 1/3 vatten kvar (och har ärligt talat gått sådär. Det blir mest en grå sörja av dregel, vatten och halvtuggad havre). Hon har även tagit vatten i munnen, tagit upp huvudet och hällt ut vattnet bredvid. Men nu har det eskalerat och hon skvimpar och häller sedan ut allt vatten ur hink efter hink - även när det inte är någon spilld mat i dem. Det verkar ha blivit en lek som hon gärna sysselsätter sig med. Och det är ju bara att gissa hur roligt det är för mig att ta hand om allt blött strö gång på gång när jag kommer ut efter att hon har varit i farten.
   
  Därför kände jag mig nöjd igår när jag band fast hinkarna och Latoya inte kunde välta dem. Kolla vad arg hon blir:
   
   

  Satte hårt mot hårt och band fast hinkarna. Nu kan hon ju försöka välta dem! 😈 Så jävla trött på merarbete i form av dyblöt lösdrift... #jävlahäst #4yo #olydig #tyckeromdenändå #arghäst #horse

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Sep 8, 2016 kl. 5:03 PDT

   
   
  Meen, jag ska ju inte tro att jag har vunnit något, för idag såg det nämligen ut såhär:
   
   
  Ge mig styrka... Haha, alltså jävla häst. Tur för henne att jag tycker om henne ändå, men hon borde inte pusha den gränsen allt för mycket ;)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.