• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • I tid

   
  Var uppe tidigt för att rida och vara klar med stallet klockan 10. Men redan klockan 09 skrittade jag av Latoya som var andra hästen ut. Så jag hann pyssla om Pärla rejält med extra mycket kli, borst och äpplen. Aleccis gick i skogen och byn (vi trotsade älgflugorna). Fokus på att räta upp mig, men även att underhålla hennes bakben. Det blev väldigt mycket energi som hon vill göra av med framåt, men visst kändes det ändå bättre. En början liksom. Men vi har mycket att jobba med. Latoyahästen gick några minuter på en äng men ingen av oss var på trim-humör, plus att det duggade lite lätt så valde att rida i byn istället. Hon bockade i första galoppfattningen och jag riktigt kände hur hon har bock och bus väldigt nära, men hon håller sig. För min del hade hon gärna fått busa loss lite, men jag tror det kan komma fram lite här och där i framtiden. Hennes mor är enligt uppfödaren en riktig bockmaskin så det är inte svårt att lista ut var det kommer ifrån, haha! Vad gäller själva ridningen så går det lite trögt förbi otäcka saker men jag fick verkligen känna på en helt fantastisk galopp! Så sjukt kraftfull. Hon låg på men utan att vara stark, utan rund galopp med mycket tryck och så var hela hästen liksom välvd. Det var helt fantastiskt att så sitta på hennes rygg! Men den galoppen kan hon fasen hoppa hur högt som helst, men då ska den ju också gå att plocka fram (och hon måste orka hålla den) på beställning. Well, en sak i taget känner jag mest, haha. Helt okej nöjd med båda hästarna idag!
   
  Efter lite rätt sen frukost och photoshoot av ett antikt klädesplagg kan jag nu dega med gott samvete. Om några timmar ska Sacke ridas. På lördag ska han tävla igen :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.