• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  Aleccis var på alldels strålande humör. Hon tycker att det är såå himla roligt att hoppa och jag kan bara hålla med. Hon är ännu piggare inne än hon har varit ute, skulle jag säga. Själva träningen gick i lydnadens tecken med inslag av muskelbygge. Det var lite likt förra gångens träning sett till hinder och vägar, i alla fall i början av "banan".
   
  Räcken ur sväng från kortsidan. Det är rätt svårt för mig och Aleccis eftersom att jag har svårt att få ut henne och därför svårt att få till en bra väg och presentera hindret vettigt. När det var som lägst gick det ju att komma med lite dåligt tryck och hon klev över ändå, men två hål högre så höll det inte. Så det var en av två dåliga grejer jag gjorde idag. En dålig anridning med dålig galopp/tryck. Kom igen med bättre tryck efter det och då gick det bra. Så ett misstag får väl ändå ses som så nära godkänt som möjligt.
   
  Tre studs - tre rätt korta galoppsprång till oxer - tre rätt korta galoppsprång till tre studs till stod på ena långsidan. Det gick över förväntan. I regel tar jag (äntligen!) mina förhållningar med låga händer (utöver sitsen då) vilket jag är väldigt glad över, då jag länge hade ovanan att få upp händerna när jag ville ta i Aleccis. Men tyvärr gjorde jag så en gång nu i kväll. Efter oxern så kände jag hur hon svarade annorlunda på min förhållning och svarade med högt huvud och att bli väldigt "obekväm". Sänk händerna, sa Lasse. Aha, jag råkade ta en hög förhållning och genast blev hela ridningen väldigt otrevlig. I det läget känner jag ju att något är annorlunda, men jag märkte inte själv att det var händerna som smet upp. Bra med ögon på marken i de lägena! Det var grej två av två som var dålig idag.
   
  Sen red vi med längre anridningar mot oxer på diagonalen, räcke från andra hållet dvs ner mot kortsidan/väggen och lång anridning mot oxern. Även långsidan med studsen tog vi från andra hållet, och några fler språng över oxer på långsidan och oxern på diagonalen. Jag har svårt för att rida långa vägar och varierade avsprångspunkterna med att komma lite väl stort en gång men annars "bara" lite stort. Men! Vi "kom som vi kom" och jag höll inte på att ångra mig och ta i henne, utan försökte att inte tänka utan stötta och... försöka lappa ihop det jag har förstört genom att ångra mig vad gäller distansen gång på gång. Nu höll vi samma rytm och red an mot hindren, så även om det inte blev helt perfekta avsprångspunkter så har jag ändå med mig en bra känsla.
   
  Lasse sa att jag la henne nära på räckena (vilket jag inte hann reflektera över förrän i efterhand) och stort på oxrarna. Sen fick jag nog en förklaring på hela mitt distans-problem jag haft hela sommaren. Well, jag har på något vänster i alla fall strulat till mitt öga och fick läxa. Bom - sex meter - hinder. Så ska vi jobba hemma nu. Bara maaaata ögat liksom. Det känns bra.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.