• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • 22 mars 2012

  Jag grävde i arkivet för att ta reda på vilka år jag jobbade var. Fick flashbacks av detta inlägg och delar med mig av det för att fylla ut le blog lite.
   
   
  "Lääääget

  Ja, hur är läget egentligen (såhär runt kvart över ett en onsdagnatt..)?

  Jag sitter här, efter en kväll på Mc. Jobbade över en stund med, och då lockade datorn efter lite feeet mat. "En chicken McJunior tack." Haha, jag fick en sådan beställning en gång. Självklart förstod jag ju vad han menade, men det tog en stund innan jag kom på (var tvungen att repetera några gånger i huvudet först) vad som var fel. Ett annat exempel på ett sådant ord är "skallfärm". 

  Just nu är RoadHouse Classic på kampanj (eller wtf) och man blir inte lite snurrig efter att ha bytt "oa/ou"-ljudet några gånger. Det blir lite "raaaouudhawse" och "roudhoooose" ibland. Men det är ju stajling, höhö. Tänkte på en sak förrut faktiskt. På vissa ställen (ser det typ ut som att) gör chefen ingenting. Men på McDonalds vill man isf inte vara chef för att "slippa" stressen och kunderna - nejförlåt, jag menar GÄSTERNA. För de (chef, arb.ledare mm) gör precis som vi andra. Fast kanske inte riktigt lika mycket då de även gör pappersarbete.

  På tal om kunder/gäster. Det är fel att säga kunder (förutom i DTn = förkortning på driven = Drive Trough [thru:wh] <- min stavning är kung? nej.) för de är gäster. Men gäster? Jag brukar inte ta betalt av mina gäster. "Välkommen på kalas! Det blir mat, tårta och kaffe. 80 kr för maten, 20 för tårtan och 15 för kaffet. Men väljer du allt får du paketpris - bara 100 kr!" Njae, så jag vettifan. De köper ju även en tjänst, så därför heter de gäster.

  På tal om Mc-snack. Jag har lärt mig något nytt idag! (Som jag har funderat på, fast inte just nu/idag.) I tyskan till exempel så heter det ju Die, Das eller Der i bestämd form beroende på om det är så kallat feminint, maskulint eller neutralt. Die Tante, Der Hund och Das Auto till exempel. I svenskan har vi n- respektive t-ord; en bil, ett träd. Men jag har aldrig riktigt hört/tagit reda på om något är maskulint eller feminint - men det är det! Ett är feminit och en är manligt. Ett sto, en valack. (Bara för det så sa min inre röst "en tjej" men aja, antingen är tjej maskulint eller också är det återigen ett undantag som bekräftar regeln.)

  Sådant tycker iaf jag är både kul och intressant. Jag älskar dialekter och faktan bakom. Så jag kollar till exempel gärna på språkprogram som "Värsta språket" eller det som går nu, vad det nu var... typ dialektresan/-jakten? Har bara sett det en gång men ändå! Vet jag att det ska gå på TVn så kikar jag gärna.

  Men tyvärr så är jag jävligt kass på engelska. Ett exempel från högstadiet när jag skulle berätta för mina kära vänner om titanic: "like a pile down to the bottle" HAHA, jajamän, klockrent MVG (eller, njaaa). Jag har även råkat säga (på McDonalds) i brist på annat, när jag inte finner rätt ord: "I came with it". FEL, FEL FEEEL! Hahahah, det där med att böja ord och framför allt hitta rätt ord är inte min starka sida. Så då blir det lite "tager vad man haver" i ordförrådet och mja... det blev inget vidare. Men - GÄSTEN förstod. Allting gott, slutet gott :)

  Jag måste alltså lära mig en bättre fras och/eller BÖJNING innan nästa engelskspråkiga gäst kommer... Det kan bli väldigt fel annars. :$

  Nu är det sovadaaags. Blir svårt/tråkigt/jobbigt utan min käre Emil som jobbar natt just nu. Aja, jag sover tills jag vaknar. Imorgon väntar stallsysslor, ridning av brunis och förhoppningsvis (beror väl iofs på hur tummen mår ><) en jogging(/rask promenad)tur.

  typ tjugo minuer senare säger jag: God mittinatten.
  Förresten så kan jag inte räkna! Råkade ta för lång rast för jag räknade fel. BRA där. (y)"

   

  Thank god för att man blir lite, lite äldre ändå.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.