• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • TBT Borås Grand Prix 2016

  Där jag hoppar in och jobbar nu så kör jag jag ju genom Borås upp till Göteborg. Och JA, det är tamejfan UPP till Göteborg. Norrut, uppåt. Högre upp på kartan än där jag är nu. Uuuuupp. Stör mig som fan på folk som säger "ner" till Göteborg. Fine, om du åker från typ Kiruna då. Då är det ner till Göteborg. "Det är ju kusten blablabla". Men sen när är jorden platt, känner jag. Som att man känner hur högt över havet man är och då skulle veta huruvida fordonet gått mest i uppförsbacke eller nedförsbacke. Nej, jag vidhåller stenhårt att det är upp till Göteborg härifrån.
   
  Borås, som sagt. I våras åkte jag och Aleccis till Borås på deras stora GP-tävlingar. Vi startade såklart de minsta klasserna (haha) but still. Vi var där! När jag såg proppen så kändes det så "fel" att anmäla, men hur noga jag än läste så fanns det inget som sa att vi inte fick vara med. Vi var behöriga, så att säga. Och så åkte vi. Jag sov hos syster UPPE i Göteborg men var på anläggningen från tidig morgon till sen kväll. Träffade även två nya vänner från Borås. Det var vårt första riktiga meeting, och egentligen det enda vi varit på där vi gått all in med övernattning och allt. Andra flerdagarstävlingar har varit hemmakring så vi hade åkt varje dag, alternativt tvådagars i Bankeryd. Förvisso med övernattning, men inte ett tvättäkta meeting.
   
  Jag saknar det verkligen. Det var helt fantastiska tävlingar, stämningen var på topp och Aleccis och jag hade genomgående bra dagar ändå, skulle jag säga. En vinst i första klassen, missbedömde upplägget lite i andra och red på för mycket så vi fick med oss tre bommar. Ett nedslag i omhoppningen i tredje klassen, och ett onödigt ner i fjärde klassen och målet för meetinget var att ta oss till final i lilla rundan - vilket vi gjorde. Red där nolla i grunden men gjorde bort mig totalt i omhoppningen där jag satsade friskt till sista hindret, men ångrade mig och detta alldeles för sent så jag inte hann få tillbaka Aleccis och vi kom inte helt perfekt utan rev sista hindret. Jag skulle ha låtit henne gå när jag bestämde mig för det. Vi kanske hade rivit ändå, men det hade känts bättre.
   
  Men återigen - helt fantastiska dagar med tävlingsarrangemang av högsta standard, bra mat i två olika restauranger, skön stämning i stallarna (jag tror vi hamnade i det bästa. Vi hade det så mysigt, jag och A!) och funktionärer som slet med merarbete då vädret var k-a-o-s. Det kom mängder av snö men var några få plusgrader så det låg tungt på stalltaken och blev en enda stor gegga på tävlingsplatsen. De slet som djur men skötte det så bra det bara gick.
   
  Det var verkligen jättetrevligt att åka och tävla i Borås dessa dagar och jag ska kringa för att förhoppningsvis lyckas ta mig in i startlistorna även 2017. Men det gäller att ligga i! 2 minuter och 43 sekunder tog det att fylla 120-klasserna. Unghästklasserna snackar vi endast sekunder (pga inte så många platser)! Och jättelånga reservlistor. Japp, jag förstår att det drar folk.
   
  Men jag fortsätter väl sukta efter, och drömma mig bort till, vårkanten och Borås-tävlingarna varje gång jag passerar, haha. Det hade inte suttit fel med fler meetings på rutin-kontot heller. Men som det ser ut nu är det framför allt Borås jag vill försöka starta.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Från andra dagens 120 cm. Har tyvärr ingen film från vinnarrundan vilket ändå är lite tråkigt. Men denna runda är också lite speciell. Det håller på att gå åt helvete på linjen här där printen är (5ab-6) men hon lyckas på något jävla vänster få över oss över det svarta där nere på något magiskt vis utan att riva. Antagligen av ren vilja bara, haha, och en sjuk kvickhet i benen. Aja, det kändes lite som hej-kom-och-hjälp-mig just där, men hon hoppar helt fantastiskt emellanåt!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.