• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sönder

  Min bästa häst är sönder så därför blev det ingen tävling idag. Jag gissar på två saker; antingen sömstick -> påbörjan av böld (eftersom hon är nyskodd), alternativt inflammation. Hoppas på det första dock, och har dragit av skon för att i alla fall börja med något. Hör med hovslagaren i morgon, annars veterinären. Det är väl planen.
   
  Hon är så jävla bäst, min Aleccis. Gick ut i mörkret igår, i hagen, och ställde mig och drog ur en söm som såg skeptisk ut. A stod som vanligt helt still och jag kunde fokusera på min grej. Hör durudum-durudum-durudum i marken och Latoya jagar iväg Pärla. Muttrade på henne lite. A rörde inte en muskel. Ser att Latoya står och dricker, med Pärla bredvid sig. Är det inte alls en slagpåse hon använder henne till, utan som sällskap när det passar? Och flyttar runt henne efter behag? Hon ser alltid efter Pärla när Pärla kommer på efterkälken bort till hagen, nämligen. Spelar ju ingen roll, men jag slogs av en ny vinkel bara.
   
  Red Latoya i skogen och byn igår. Raka spår alltså, och så mycket galopp det bara går. Inte det roligaste att göra sett till utveckling och träning men underlagsbyte är av yttersta vikt, likt dessa raka spår. Viktigt. Och så lite konditionsjobb på det, tillsammans med att vänja hjärnan vid att ta sig fram "ute-ute". Jao, visst är alla delar viktiga. Även om vissa är betydligt roligare än andra.
   
  I morse konstaterade jag att sömmen jag drog ur inte hade gjort någon skillnad, så därför plockade jag av hela Aleccis sko. Pussar och klappar var vad jag kunde erbjuda henne utöver det och säga vad man vill men hon kändes på ett så himla gott humör ändå. Pigga, glada ögon och tog frivilligt några haltande travsteg i hagen. Hon är med andra ord fortsatt icke allmänpåverkad. Brabra.
   
  Latoya har gått sina fyra dagar denna vecka men hade inte tackat ner till fler. Hon skriker uppmärksamhet som vanligt, hehe, men fick nöja sig med samma behandling som Aleccis - minus krig med sko. Däremot tog jag ut min älskade gamla Pärla på en tur. Långsamt, lugnt, lunkande i skogen fast i alla gångarter. Hon känns... som en pensionär - det är mycket päls och en hel del övervikt hon bär på, och dra sedan av den goda kondition hon alltid haft. Kvar har vi alltså en björnpälsad pensionär. Men hon kändes himla nöjd med att få komma ut på tur. Helt i sin takt, utan stress och press. Bara ren kärlek och så känna sig lite "använd". Love her. Allt pekar på att hon fungerar utan skor också, men jag föredrar ändå att hon får gå på gräskanten och på den regnmjuka grusvägen i största möjliga mån.
   
  Har sedan sovit i soffan och har lite lätt ångest över denna värdelösa oproduktiva dag. Och tävlingen följer jag slaviskt hemifrån. Åh, jag gade velat vara med! Det kändes så bra. Ridningen, självförtroende och det där. Men det kommer fler tävlingar, det gör det alltid. Först och främst vill jag ha en hel och fräsch häst. Eller okejdå, tre.
   
  (Btw tog jag den årliga ölen igår. Är ju så gott som nyterist av det skäl att jag inte finner någon anledning att dricka alkohol. Men igår blev det en öl och så dansade vi loss på en fest. Plötsligt händer det. Har sådär ont i nacken nu som jag tydligen får efter att ha dansat loss, haha.)
   
  Pärl för ett par veckor sedan. Hon drack vatten och gjorde grimaser. Vet inte om hon tyckte det var äckligt(?) eller om det "rann fel"? Jag kommer heller aldrig få veta.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.