• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Värnamo med Sacke

  Säsongens första inomhustäving med Sacke och han första inomhustävling i livet. Så det var mycket nytt, annorlunda och han var väldigt "spooky" tyvärr - men skötte sig ändå så bra han bara kan! Han var egentligen väldigt lik sig själv hur han var när hah startade sina första tävlingar ute. Så med facit i hand kunde man ju ha förutsett det lite.
   
  Han var väldigt lugn och sansad på framridningen. Det var typ rekord, för vi kunde värma upp som en normal vuxen, tävlingsvan häst - i först skritt, sedan trav och slutligen galopp. Så det tar sig! Både jag och hans ägare är väldigt glada i honom och nöjda med hans beteende på tävlingsplatsen även runt omkring. Han står snällt i släpet, snällt att sadla och sitta upp. Äter och dricker bra.
   
  Att hoppa fram gick med bra, även att jag verkligen hatar framhoppning i ett varv. Det är en relativt ny idé med tanke om en säker framhoppning - men i praktiken är det helt värdelöst! Bara en ryttare kan hoppa fram i taget, och råkar någon få innevarv så kommer ingen annan intill hindren - för det är alltid någon i vägen. Helt uruselt är det. Men hoppandet gick bra och han kändes bra. Pigg på hinder men inte "idiotpigg". Gick in på banan och visade honom runt. Han var rätt tittig och "spooky". Liksom slingrade sig i sin kropp lite.
   
  100 cm bad. A:0/A:0
  Styrde mot ettan och det kändes bra. Men lite stort kom vi och jag kände ändå hur vi tappade balansen litegrann redan där. Styrde på linjen två-tre, fem galoppsprång lite framåt. Vinglade till och han valde att lägga in ett extra. Red på fram men det vinglade rejält och jag "hann" liksom inte stötta så som jag annars vet att jag behöver om han skulle titta. Han illstirrade på grinden och stannade. Tog om och efter detta kändes det ändå helt okej. Spooky, vingligt, slingrande, men ändå bättre och bättre efter varje språng. Han hoppade kombintionen bra och resten av banan också. Vi red ihop 5 fel.
   
  Dötid, vilotid, mat och drickpaus. Han upplevdes lite slö och loj inför andra klassen. Försökte pigga upp honom lite och fick önskat resultat. Jag tänkte väl på min sits och ridning på nästa framridning; långa skänklar och stabil bål. Det kändes bra, men jag kände ändå att han började blir lite trött. Tyvärr var det nu framhoppning i höger varv = hans svagaste galopp. Det sög verkligen i hans kropp att hoppa runt i bara den galoppen. Men mot hindren var han sitt vanliga, glada, taggade jag. Han kändes kanonfin på hinder.
   
  Jag hade bytt plan och taktik till nästa start. Rida honom lite mer "som förr", anpassat till att han kan titta och vara slingrig. Men så var han så slö, trött och gav liksom inte så mycket reaktion. Försökte hålla honom alert och glad, det gick hyfsat men han var ändå liksom lite långsam.
   
  105 cm bed. A:0/A:0 avd B
  När vi kom in på banan "hände något". Han började kännas som innan, och det kändes ändå bra för där hade jag ju en plan. Men sen vände han tvärt och blev sviiiinstark och fattade självmant galopp och sprang runt med mig..? Red runt och satte galopp. Han satte verkigen iväg, men det var inte sådan där galopp. Nivet, hopp-galopp. Det kändes snarare som han varit på gymmet, pumpat upp luftmuskler som bara syns men som inte "fungerar". Han galopperade, men det var ingen galopp att hoppa med. Han sprang för mycket och jag såg att vi var på väg till ett stort läge så jag satt upp och höll i. Sa faktiskt tyst till honom: "Du vet att det kommer hinder där framme va?" Försökte för mitt liv få igenom en förhållning - helt utan resultat. Han tar av(!) och vi landar mer eller mindre på bommarna. Suck, så tråkigt. Försökte rida vidare och det kändes bättre över tvåan. Linje till trean, sex galoppsprång. Närmar oss och han stelnar till, tittar, men lite för sent och hoppar stillaståendes och river grovt. Rider vidare och får en betydligt bättre och mer "hoppvänlig" galopp mot kombinationen som han hoppar fint och nu började det ändå släppa lite. Fem till sex var samma linje som vi hade problem med i första klassen, nu satt den - vilket ändå kändes bra. Sjuan gick med bra och till åttan tappade jag lite galopp i svängen. vi hade god balans men lite för lite tryck för att ta bakbommen så den petade vi. 12 fel landade vi på och precis över mållinjen var jag... inte helt nöjd. Lite besviken. Mest över att jag räknade med att han skulle vara på ett visst sätt, och la upp en plan efter det. Denna höll inte alls när han nu har annorlunda. Men samtidigt så var det helt nytt för honom och han är en känslig individ så han har verkligen kämpat väl. Dessutom är han fortfarande unghäst, och så var vi där igen - han har bara varit hopphäst sedan 28 juni i år.
   
  När jag har smält dagen lite så har han faktiskt gjort en bra inomhusdebut. Och härifrån kan det bara bli bättre - med mer rutin!
   
  Bild från Kinda.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.