• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hemmafru

  Jag har levlat upp (obs, högst tillfälligt) och överträffar mig själv gång på gång nu. Som igår; bakade sirapsbröd (knäckkakor/kolakakor you name it) och gjorde sedan köttfärslimpa. Uppskattat från min andra halva, men jag äter hellre pannkakor, pizza eller bara en tallrik med pasta, haha. Fick tvinga i mig skiten, urk. Tycker verkligen inte om potatis (... om den inte är friterad vill säga).
   
  Idag har jag gjort muffins. Gav dem inte tillgång till ugnen som önskat (pga är trött på torra muffinsar), så när jag tog ut dem alldeles för tidigt så rann de rejält i mitten. Är rätt nöjd ändå, haha. Trots att man nästan måste äta dem med sked. Men inte fan är de torra i alla fall! Tvättar gör jag också, maskin nummer två borde vara klar vid det här laget, och Latoyahästen är riden och klar sedan några timmar tillbaka. Men det blir ingen roligare middag än korv med bröd. Fantasin och orken räcker inte längre än så. Det är jobbigt att vara hemmafru!
   
  Latoyahästen gick på ängen igen, och gjorde samma jobb som vanligt. Jag sliter som ett djur med vänsterbogen medan hon gör som hon vill. Vi har fördelat arbetsuppgifterna väldigt rättvist (ehm...). Nästa pass hon går så ska hon ut och galoppera i skogen igen.
   
  Förresten så drar det ihop sig för klippning. Kollade igenom mina täcken och kände väl inte att det var någon superjackpot direkt. Täcken finns, men inte riktigt vad jag önskar. Jag mätte henne för lite sedan; manke till svans - 125 cm. Men det finns inte en chans att jag tänker klämma på henne ett Mellonie/Lillis-täcke, utan provade ett Pärlatäcken av måtten 135 cm istället. Lite i kortaste laget..? I våras när det regnade en massa så de inte kunde stå emot det så slängde jag på henne ett Aleccis-täcke på 145 cm (A hade klarat 135 om det inte var för hennes enooormt breda bog), och det drunknade L nästan i. Så jao, hon får väl ärva Pärlas 135-täcken som det ser ut nu. Jag har tre splitter nya, ej uppackade täcken, samtliga i 135 cm. MEN, så är det tjocka vintertäcken på 300g allihop. Inget i max 100g alternativt fleecefodrat. Så det var lite synd. Men jag har ett par stycken fleecefodrade av Pärlas gamla som hon får ha tills det blir kallt på riktigt. Jag brukar inte byta förrän det snittar -10 ungefär, tills dess klarar de sig utmärkt med fleecefodrat/max 100 g. Iaf alla hästar jag haft hittills. Hur Latoya är lär jag veta när tiden är kommen, men än visar hon inga tecken på att vara en klenfis i alla fall. Äsch, det löser sig. Men är ju alltid kul med ny utrustning, så är ju bra sugen på att investera i ett nytt regntäcke till henne ändå. (;
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.