• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hemma från Elmia Horse Show!

  Oj, oj, oj! Vilken tävling, vilken klass, och vilken fucking nivå! Jag, och fler med mig, har precis bevittnat världens bästa sport med ryttare på absolut högsta nivå och i en kvalité de flesta drömmer om! Grand Prixen, över 150 cm's hinder, på en bana 30x70m, byggd rejält utmanande. Hinder, på hinder, på hinder, trippel till räcke på 7,5m, korta väger mot/från sargen, vidare mot trekombinationen och lydnads-räcken med plank som överbom. Nivån var helt enastående och ryttarna (och hästarna!) var helt fantastiska. Standarden på klassen var kanon och ja, vad ska man säga. De har verkligen fått till det. En omhoppning med sex snabba dubbelnollor så spänningen sköt i taket. Segrade gjorde till slut Peder, med Roffe i hälarna och den nya förbundskaptenen Henric Ankarcrona på tredje plats. Mest imponernade därefter var Alexander Zettermans häst Cordalis 8 - endast nio år och gjorde imponerande rundor. Roffes Fru Evi var också imponerande - vilken känsla, vilken sits och det var underbart att se hur hon serverade hindren på bästa sätt men genom att knappt inverka på hästen. Så vackert! Robin Ingvarsson gjorde stack också ut, för som han fick kämpa! De fightade tillsammans, han och hästen Hansson WL.
   
  Det var hög klass idag på ridningen och jao, sporten. Hela arrangemanget. Jag är såå nöjd! Har verkligen haft en fantastisk dag! Dessutom ringde (äntlingen) hästdoktorn, så jag och Aleccis besöker kliniken drygt fyra mil söderut på lördag för att se vad som gör oss fundersamma. Hon motionerades i morse och då var det inget konstigt. Hoppas det är någon jävla dumt placerad skitböld bara...
   
  Sååklart gick det ju inte att lämna mässan tomhänt. Latoya behövde nya tyglar och jag grabbade tag i några av vettig sort (dvs gummiväv), och såg sedan att det var bling längst ut. Bliiiing. Taget liksom. 250 kr kostade dem. Pärlahäst går på glukosamin och det förrådet fyllde jag upp med en ny burk. 350 är billigare än 500, just sayin. Sen kommer det som jag knappt vågar skriva, hehe. Råkade såklart köpa ett schabrak fast att jag inte borde, skulle, eller behöver. Inte heller något billigt, utan ett jävla Mia's för 500 kr. Jag borde bli ekonomipolitiker/-minister, för jag är fan helt fantastisk när det kommer till pengar, hehe. INTE.
   
  Dummaste idag då:
  Jag och Tess kikar på hästtransporter av ett visst märke. Är rätt intresserade och undrar, frågar och ja, är liksom intresserade på riktigt (men ska inte köpa något nu MVH ekonomipolitikern). Jag undrar vad de får lasta, varv säljaren frågar vad jag har för körkort.
  - CE, tung lastbil med tungt släp.
  - Men har du BE?
   
  Alltså jag dog, haha. Sorry, men det är som att fråga typ einstein om han gått i grundskolan, eller någon matte-professor om denne har läst Matte A, eller som att fråga om lägenheten på andra våningen har något under sig, eller varför inte jämföra med att fråga om ryttaren som hoppar fjärde hindret har hoppat över det första. Well, skiter björnen i skogen? Men jag svarade kort och gott "ja", haha, fast att jag egentligen ville göra en dryg facepalm. Alltså ett litet pluttigt BE-ekipage är ingenting jämfört med ett 64-tons ekipage. MVH märkvärdig ekonomipolitiker som råkat definiera sig som professor i matte vid namn Einstein. Hoppsan, gick visst lite fort där. Den var allt lite snobbig den där säljaren, men inte rent otrevlig. Inte mot oss i alla fall, HAHA.
   
  Ska nu dra mig tillbaka för att sova på saken och låta bli att få separationsångest över mitt överjävligt långa (och jobbiga) hår som vuxit ner till röva (och nej, jag överdriver inte ens. Det är LÅÅNGT nu) pga klipptid imorgon på morgonen. Det ska faktiskt bli skönt att bli av med det, men ändå är det lite jobbigt. MVH märkvärdig ekonomipolitiker som råkat definiera sig som professor i matte vid namn Einstein, som dessutom lider av en oroande samlarmani.
   
  Bildresultat för mias schabrak grönt hopp
   
  Typ ett sånt här är det, och NEJ det känns ju inte direkt bättre att det ser pisstråkigt ut på bild, haha. Hejdå 500 kr som jag hade kunnat hoppträna upp istället. Det gäller ju att prioritera. Nya schabrak är det som geeeer, som de säger.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.