• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Häststatus

  Jag trodde jag skulle jobba onsdag och torsdag (GBG-körningen) så jag har ridit som fan när jag kommit hem nu på måndag och tisdag. För att portionera ut Latoyas riddagar i veckan. Men så hade de löst körningen på något annat sätt, så nu sitter jag alltså här och har ingen häst att rida när jag egentligen har all tid i världen. Bra planering osv, haha.
   
  Latoya gick på ängen i måndags. Tråkig i början men i slutet började det hända grejer! Hennes vänsterbog är sjukt jobbig. Mycket, mycket värre än Aleccis som ju har samma "problem". Det slutar liksom med att vi till slut rider på en minimal volt åt vänster och typ håller på att ramla för jag får fan inte ut henne. Kom sedan på att jag inte behövde fullfölja min linje (dvs volten i detta fall) utan kunde ta några steg på volt, några steg rakt, några steg volt osv vilket kändes bättre. Men det var inte förrän i slutet. I höger varv är det mindre problem. Huvudsaken är ju att det blir bättre än vad det var i början i alla fall, och hon är väldigt positiv - positiv men har inte alltid lust att göra som jag vill ändå utan travar glatt vidare när jag bromsar, eller springer åt vilket håll hon vill osv. Känns verkligen som att hon inte alls är riden mycket, utan är i det där unghäst-självförtroende-stadiet. Aja, hon är ju himla snäll och det är också värdefullt ;)
   
  Aleccis blir bättre för varje dag! Jag drog ut en söm på lördagen, men hoven var fortfarande varm även om svullnaden var så gott som borta och benet var inte varmt på söndagen. Fortfarande halt. Så på söndagen drog jag av skon helt för att avlasta om det var något tryck av en/flera sömmar som ställt till det, trots allt. På måndagen var hon varm på en punkt, insidan. Mindre halt, inte svullen eller varm i benet. Slog på skon igen men med färre sömmar. Tog de båda mittenhållen på utsidan och endast de båda främre på insidan. Igår var hon ännu mindre halt, var mer av markering än hälta och ljummen på den där punkten i hoven. Idag äntligen hinner hovslagaren komma ut och min känsla är att det är en böld eller liknande som ligger och trycker just på insidan av vänster framhov. Får se om min känsla är rätt... Aleccis har hela tiden varit pigg och glad, och inte ett dugg allmänpåverkad, så jag har inte tempat henne. Är felet funnet och åtgärdat lär det inte dröja länge förrän hon går för fullt igen. Längtar! Hon är ju ändå Aleccis. Ingen kan mäta sig med henne :*
   
  Pärlahäst går det Pärlahäst gör bäst; äter mat, blir pussad och kliad på och bara är. Det är tufft att se hur hon inte längre är den där Pärla jag alltid hållit igång och varit i förhållandevis gott skick. Nu är definitionen av en "icke-använd" häst. Full av lång, tjock, ruggig och lite konstant halvskitig päls (det går fan inte att borsta en sådan vinterskrud ren. Inte helt ren i alla fall) och tjock, svankig och precis det jag inte vill definiera med min hästhållning. Hon ser ut som en sådan där hagprydnad som jag definierar som icke värdigt hästliv. Jag måste ändå säga att hon upplevs nöjd, men jag är inte nöjd. Jag har svårt att finna det värdigt, som sagt. Jag står inte för den hästhållning där djuren inte får känna sig använda och behövda. Det är viktigt för de allra flesta att få känna den uppskattning det ger. Men jao, det är vad jag ser som stör mig (päls, fett ... åldrande) och inte vad jag känner. Känslan är "nöjd pensionär" som inte har bråttom här i livet. Det är en smoothie av känslor i min kropp. Det känns som ett äckligt jävla svek.
   
  Två och en halv vecka sedan är denna bilden bilden tagen. Addera mer päls plus regn så är den komplett.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.