• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Elmia dag ett av två

  Tjatjabloggeeen.
   
  Var ute hos djuren i morse och tvättade ett sår (låter det vara utan bandage nu för att lufta och ÄNTLIGEN börjar det se riktigt fint ut) och promenerade med A. Alltså min fantastiska Aleccis. Ingen värme, svullnad, puls - och ingen som helst hälta, inte ens vid provocerad skarp vändning. Hmm. Aja, men jag fortsätter stalka kliniken här i närheten (den är endast öppen en dag/v) och vill få tag i en tid. Men visst, hon är inte döende så jag får väl vänta på min tur då... Min känsla säger fortfarande böld. Men vi fann den inte sist. För högt upp/djupt/"omogen"? Eventuellt. Allmäntillståndet är alldeles strålande och hon gnäggspringer med bock, bus och brallande i hagen.
   
  Grejen är att Mellonie hade en diffus hälta en gång för länge sedan. Som kom och gick lite och vi blev inte kloka på den. Det blev i alla fall bra med tiden, och efter flera skoningar så kom det sedan fram att hon hade haft en böld - men den var svår att upptäcka. Kanske är det därför jag är inne på att det kan vara samma sak? Det är vad min magkänsla säger, meeeen, så är jag ju inte veterinär eller hovslagare. Planen just nu är att vänta ut den tills jag får en tid till kliniken. Tills dess tänker jag motionera henne (promenera, åka barbacka t ex) när hon är ohalt. Sticker säkert i någons ögon, men när hon stod dessa tio dagar så blev hon gallig i benen så uppenbarligen rör de sig inte tillräckligt mycket själva. Hon är ändå en relativt gammal häst som går rätt hårt och tävlas rätt mycket. Hon kan inte stå still hur som helst (förutom när/om hon har ont, givetvis).
   
  Därefter plockade jag upp Nisse på vägen och så drog vi till Elmiiiiaaa. Lyssna på det här då: fritt inträde ooooch gratis jävla schabrak från Charlies, vavava?! Haha, om man registrerade sig i deras webshop så fick man ett schabrak. Rätt bra deal ändå. Blått, rött eller brunt fanns att välja på. Brunt var snyggast, men fanns såklart bara i dressyrmodell. Så det fick bli dressyrmodell, hehe. Har ju faktiskt till och med en dressyrsadel. Vi kollade på hoppning hela dagen och well, det var väl det. Drog efter 16. Prata ikapp, köpa bananhästgodis på Eko (för jag tycker om banan, och då kräver jag att mina hästar också gör det. Rimligt osv.) och Max, sedan hemresa. Blev obegripligt trött av detta, men det hänger snarare på uppladdningen av sömn (vilken ej var tillräcklig) än på arrangemanget och folket. BRA DAG!
   
  I morgon blir det en heldag på Elmia Horse Show! Då ska jag catcha up med en av mina Borås-kompisar. Ser fram emot det! "Tyvärr" tvingas jag genomlida och bevittna lite övergrepp från dressyrläktaren (well, den förekommer visserligen i vanliga fall på framridningen), men den större delen blir att se dessa stackars arma, försvarslösa djur häva sig över hinder i ren dödsrädsla, hahaha. Eller? Hästsporten är brutal om man klär på sig de glasögonen, men jag ska minsann bara leta efter det som är BRA. ;) Äääsch, egentligen är jag bara glad. KUL med ett Elmia Horse Show! Hoppas verkligen på att det blir permanent och bara kommer att växa, och växa!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.