• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • De bruna

  I fredags gjorde nog jag och Latoya vårt bästa "ute-pass". Byn och skogen, inget konstigt så långt. Men hon var så fin! Jag kunde be om mer "svar" liksom, rida ihop henne, börja bygga kontakt och ridbarhet. Sakta men säkert. Dessutom var hon på ett extra taggat humör (blåste ju en del, så kan ha varit därför) och var bockigare än vanligt. Så kul! Jag lär få äta upp det en vacker dag när hon kommer på att hon kan ta i, haha, men än så länge är det bara 100% roligt.
   
  Idag var hon också fin. Det har varit torrare ett par dagar, så ängen var good to go! Först var hon sådär nästan lite slö och loj, men sen var hon riktigt trevlig! Det känns som vi är precis i utvecklingstrappan just nu. När jag ÄNTLIGEN kan börja bygga kontakt och komma till lite mer ridning. Precis som med Lillis så har jag inte fokuserat något alls på hur hon går när bjudning är svajig, utan då är det framåt som gäller. Jag har känt på henne emellanåt för att kolla läget, men inte alls fått önskat svar utan hon har mött upp med ett stort, och ganska "starkt" frågetecken. Men nu så tror jag en liten bit av poletten har börjat ramla ner.
   
  Latoya rids denna vecka onsdag, torsdag, fredag och söndag, då jag jobbar måndag och måste sova tidigt inför tisdag, och på tisdag nalkas det hoppträning (med A). Fredag innebär ett nytt försök till P&J. Denna gång hoppas jag verkligen att vi slipper tråkiga överraskningar och istället kan komma till start och träna på att hoppa bana - hennes första inomhus.
   
  Aleccis reds i fredags, och nu idag. Tänkte att hon skulle rulla galoppbommar och de små, små knähöga hinder som står kvar på ängen. Red igång och värmde upp. Gav oss sedan på övningarna... Alltså. Det gick inte så jävla bra. Nu tror jag att det väcktes en viss tankegång, men nej, det var verkligen inte därför. Utan precis tvärtom. Aleccis kändes bra i kroppen, men hon fullkomligt exploderade. Jag klarade inte av henne. Hon var överallt och jag kämpade mig dyngsur och försökte hålla henne på mattan. Hade inte en chans, haha. Så efter en rätt bra stund så gav jag upp. Travade av och skrittade hem, haha. Vi har inte direkt misslyckats, men vi nådde definitivt inte den nivå som jag hade tänkt mig. Herregud. Det blir inte roligt på tisdag (eller också blir det lugnare då, när det är under mer "kontrollerade former". Hope so!). Jag hade lätt behövt rida över hinder varje jävla dag, så hon kunde lugna ner sig lite. Missförstå mig rätt nu; jag älskar verkligen denna versionen av min fantastiska häst. Men det går inte att styra på något högre än typ 60 cm för det är rent jävla livsfarligt, haha. Galenpannan <3
   
  Imorgon lär vi få rida en kort sväng i mörkret om jag ens hinner det, men det lär väl bli i byn bara. Bättre än inget!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.